Vágólapra másolva!
A finn pilóta szerint kihozta a legtöbbet a Williamsből, Massa viszont hibázott, aztán hoppon maradt a Q2-ben a piros zászló miatt. Rob Smedley úgy véli, közelebb kerültek az élmezőnyhöz.

Felemás időmérőt zártak a Williams versenyzői Sanghajban, miután Valtteri Bottas majdnem megelőzte Sebastian Vettelt, és az 5. helyet szerezte meg, Felipe Massa viszont balszerencsés volt, és kiesett a Q2-ben, de Nico Hülkenberg büntetése miatt a 10. helyről rajtolhat.

„Jól alakult az időmérőm, és csapatként szerintem az 5. hely a legjobb, amit elérhettünk” – nyilatkozta Bottas, aki a tervekkel ellentétben a Williams korábbi orrkúpját használta.

Mindig nagyszerű, amikor úgy zárjuk az edzést, hogy a lehető legtöbbet kihoztunk belőle.” Bottas hozzátette, véleménye szerint a vasárnapi futam előtt jó helyzetbe kerültek.

Bottas jól időzítette a formáját Forrás: Williams F1

Rob Smedley, a Williams vezető versenymérnöke hozzátette, úgy véli,

közelebb kerültek az élmezőnyhöz,

és a beállítások csiszolása révén gyorsulni tudtak. „Ezek kezdenek kifizetődni, és segítenek minket az autó megértése terén. Smedley szerint Massa viszont „reménytelenül balszerencsés” volt a Q2-ben.

A brazil pilóta sokáig a 10. helyen állt, majd Hülkenberg kiszorította a továbbjutást érő helyről, nem sokkal azelőtt, hogy a Force Indiáról elhagyta a bal első kereket. Hülkenberg kénytelen volt félreállni, ezzel kiesett a folytatásból, ráadásul leállították az edzést, így már nem maradt idő javítani sem. Massa csupán azzal vigasztalódhat, hogy német ellenfele büntetése miatt megörökölte a 10. rajtkockát.

A piros zászló nélkül azonban minden rendben lett volna, úgyhogy kicsit mérges vagyok” – mondta a Sky Sportsnak. „A stratégia terén bármi megtörténhet, erősek lehetünk a holnapi futamon” – tette hozzá az elégedetlen brazil versenyző.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!