Vágólapra másolva!
Egy fokkal jobban teljesítettek az időmérőn, mint tavaly, de így sem lehetnek biztosak a pontszerzésben. Kihasználnák a többiek problémáit.

A Williams tavaly egyetlen pontot sem szerzett Monacóban, és az időmérő edzésen is a mezőny utolsó harmadában végeztek az autójuknak egyáltalán nem fekvő utcai pályán. Az idén kedvezőbb rajtpozícióból vághatnak neki a versenynek, de ezúttal sem lehetnek elégedettek: Valtteri Bottas – Kimi Räikkönen büntetése miatt egy helyet előrelépve – a 10., Felipe Massa pedig a 14. helyről indulhat.

A pilóták elismerték, hogy a lassú pályán a pontszerzés is nehéz feladat lesz számukra, de egyértelműen ez lesz a céljuk vasárnap. „Nyilván nem örülünk, amiért lemaradtunk a Q3-ról, de sikerült javulnunk" – mondta Bottas. „Úgy érzem, van esélyem megszerezni az első monacói pontjaimat."

A finn rámutatott, hogy Monacóban nem csak a tempó szokott dönteni az eredményekről. „Ez a verseny a legeseménydúsabbak közé szokott tartozni, gyakran a pályára küldik a Safety Cart, holnap pedig

– mondta.

A Williams fejlődött tavaly óta Forrás: AFP

Sűrű a mezőny

Massa úgy véli, a rajthelye a valóságnál rosszabb színben tünteti fel a Williamst, kicsit több szerencsével ő is előrébb végezhetett volna. „Nem volt könnyű időmérőnk, mindig 1 tized hiányzott. Sajnos anélkül a tized nélkül több helyet is buktunk, mert nagyon sűrű a mezőny" – nyilatkozta. „Ez nem a mi napunk volt, nem tudtam mindent kihozni a lehetőségeimből, és a piros zászlók sem segítettek. Az autóm viszont jól viselkedik –

A Williams főmérnöke, Rob Smedley a pozitívumokra koncentrált. „Egy fokkal jobban szerepeltünk, mint tavaly, és mindent kihoztunk az autónkból" – mondta. „Ha megnézzük a szektoridőinket, egyértelmű, hogy közelebb kerültünk az élcsapatokhoz, és már tudjuk, milyen irányba kell haladnunk, ha gyorsabbak akarunk lenni Monacóban."

„Valtteri pontszerző pozícióból, tizedikként indulhat, és szabadon választhat gumit. Felipe csak 14. lett, de ezen a pályán mindig nagy a felfordulás, ezért egy jó gumistratégiával mindenképpen pontokat szerezhetünk."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!