Vágólapra másolva!
A brazil szerint sok munka vár a csapatra Barcelonában, ha ütőképesek akarnak lenni, és akkor talán felvehetik a harcot a Red Bull-lal. Bottas és Rob Smedley ugyanakkor nem érzi annyira vészesnek a helyzetüket.

A Williams versenyzői közül Valtteri Bottas a 11., Felipe Massa a 16. helyet szerezte meg a Spanyol Nagydíj délutáni edzésén, ami a csapat pénteki hagyományait ismerve megszokottnak mondható. A pályáról többször kicsúszó brazil versenyző ugyanakkor elismerte, hogy ezúttal nincs megelégedve azzal, ahogy a hétvégéjük indult.

"Az oroszországi péntekhez képest most nem vagyok annyira elégedett."

- jelentette ki. "Arra számítok, hogy versenyképesek leszünk, és talán felvehetjük a harcot a Red Bull-lal. Ez nem lesz egyszerű, mert az autójuk nagyon jó ezen a pályán."

Massa az első lágy gumis sprintjekor kicsúszott a gyors 9-es kanyarnál, ezért a tabellán elfoglalt pozíciója nem teljesen mérvadó. "Teljesen lecsúsztam a pályáról. Nem a legelső kísérletemmel futottam meg a legjobb köröm, hanem a másodikkal, és ilyenkor legalább 5-6 tizedet vesztünk az első próbálkozáshoz képest" - mondta. Mindazonáltal, ha nincs az említett hátránya, akkor is legfeljebb Bottas környékén, a legjobb tízen kívül végezhetett volna a tabellán.

Massának nem volt sikeres napja. Kattintson a képre galériánk megtekintéséhez! Forrás: AFP/JOSEP LAGO/Josep Lago

Finn csapattársa ugyanakkor nem tűnt annyira borúlátónak. "Biztos vagyok benne, hogy holnap jobbak leszünk a mai eredményekhez képest. Van még pár dolog a tarsolyunkban az időmérőre" - mondta Bottas.

A Williams teljesítményért felelős mérnöke, Rob Smedley úgy vélte, hogy bár a hosszú etapjaik nem voltak tökéletesek, alapvetően elfogadhatónak tartja őket, és inkább alacsonyabb üzemanyagszinttel nehezebb a beállítások optimalizálása.

Az FW38 balansza főleg az utolsó szektorban okozott problémát a pilótáknak.

"Az első edzésen kicsit erősebbek voltunk, mint a másodikon, ezért tanulmányoznunk kell a kettő közt végrehajtott módosításokat, és megállapítani, hogy volt-e hatásuk a visszaesésre" - tette hozzá Smedley.

A csapat Oroszországban eddigi legjobb 2016-os eredményét jegyezte, de a lendületes kanyarokkal teletűzdelt, hatékony aerodinamikát követelő barcelonai pálya papíron nem a legkedvezőbb számukra.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!