Vágólapra másolva!
Az aszfalt vizes részére került, ezért nem tudta rendesen bevenni a sikánt. Őt nem büntették, Kvjatot és Ericsson viszont igen.

Lewis Hamiltonnak a Monacói Nagydíj féltávjánál keményen kellett védekeznie az őt támadó, láthatóan gyorsabb Daniel Ricciardo ellen. A 37. körben az ausztrál a sikánnál próbálkozott volna előzéssel, de Hamilton hibázott, és a kanyart átvágva megtartotta a vezetést. Ricciardo dühösen mutogatott, és a csapatrádióban is káromkodva kérdőjelezte meg Hamilton manőverét. A sportfelügyelők

ki is vizsgálták az esetet, de nem büntették meg a címvédőt.

Ricciardo szerint Hamilton a hibájának is köszönheti, hogy az élen maradt. „Nem tudtam megpróbálkozni az előzéssel, mert Lewis védekezett. Védekezésbe kényszerítettem, ezért ő hibázott, át kellett vágnia a sikánon" – magyarázta. „Hibázott, és megtartotta a vezetést, pedig akkor lett volna esélyem az élre állni. Ezért nyilván megkérdőjeleztem az esetet –

Nem tudom, vizsgálták-e az incidenst."

Hamilton elmondta, a hiba előzménye az volt, hogy rosszul sikerült kigyorsítania a 8-as kanyarból, miután beragadt egy sereghajtó autó mögé. „Daniel közvetlenül mögöttem volt, ezért a 10-es kanyarhoz a belső íven kellett megérkeznem. Itt viszont kicsit nedvesebb volt a pálya, ezért blokkoltak a kerekeim, és elvétettem a kanyart" – emlékezett vissza. „Éreztem, hogy nem tudom rendesen bevenni a kanyart a vizes aszfalton, Daniel pedig a száraz részen haladt. Úgy éreztem, mintha jégen vezetnék, a gumijaim vizesek voltak, kipörögtek a kerekeim. Amikor visszatért a tapadás, láttam, hogy Daniel ott van a jobbhátsó kerekem mögött.

Hamilton megúszta Forrás: AFP

Két pilótát hátrasorolnak Kanadában

Az incidensekkel teli Monacói Nagydíjon azonban nem mindenki úszta meg a büntetést.

Danyiil Kvjat és Marcus Ericsson egyaránt 3 rajthelyes büntetést kapott

a Kanadai Nagydíjra, amiért ütközést okoztak. A Toro Rosso orosz pilótája Kevin Magnussennel koccant a Rascasse-nál, miközben a kezdeti problémák után a körét próbálta visszavenni tőle. Kvjat úgy érzi, Magnussen nem hagyott neki elég helyet.

„Két kanyarral korábban kétszer is keményen blokkolt" – mondta. „A Rascasse-nál megint próbáltam megelőzni a belső íven, de teljesen lezárta előttem az utat.

Ericsson a saját csapattársával, Felipe Nasrral ütközött, miután a brazil a Sauber utasítását figyelmen kívül hagyva nem engedte el őt. A svéd szintén a Rascasse-ban próbált a csapattársa elé kerülni, de összeértek, és mindkét autónak fel kellett adnia a versenyt. A Sauber főnöke, Monisha Kaltenborn úgy nyilatkozott, mindkét versenyző hibás volt az „elfogadhatatlan" ütközésben, de már tisztázták az esetet. Ericsson a kanadai hátrasorolás mellé 2 büntetőpontot is kapott.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!