Vágólapra másolva!
A német újonc visszatért tavalyi sikerei helyszínére, és személyesen is ellátogatott a DTM szezonnyitójára. Bízik a Manor fejlesztéseiben, reméli, hogy Haryanto marad a csapattársa, és meglepte, hogy a Red Bulltól eltanácsolták Kvjatot.

A múlt hétvégén megkezdődött a Német Túraautó Bajnokság (DTM) szezonja, amelynek szeptemberben ismét része lesz a Hungaroring is. A Hockenheimben rendezett nyitófordulóra a tavalyi bajnok, Pascal Wehrlein is ellátogatott, és a Manor versenyzőjét természetesen alaposan kifaggatták az F1 aktuális ügyeiről.

– mondta Wehrlein a Manor első és hátsó szárnyának módosításáról, valamint a padlólemez átalakításáról. „Nagyon remélem, hogy tehetünk egy lépést előre, és hatékonyabban használhatjuk majd az abroncsainkat. Az elmúlt néhány futam során a Sauberrel csatáztunk. Remek lenne, ha eléjük kerülhetnénk.”

Wehrlein vendégségben volt a DTM nyitófutamán Forrás: Tim Upietz, Gruppe C / Hoch Zwei/Gruppe C GmbH/Gruppe C Gmbh

Wehrlein néhány alkalommal felhívta magára a figyelmet a versenytempójával, de akadtak olyan pillanatok is, amikor az egyszerű fizetős versenyzőnek tartott csapattársa, Rio Haryanto jobban szerepelt nála. Wehrlein a Speedweek.com hasábjain emlékeztetett arra, hogy már a szezon előtt sem írta le az indonéz versenyzőt, aki úgy is megnyert három GP2 futamot, hogy szerinte a csapata nem volt esélyes a bajnokság megnyerésére.

Reméli, hogy nem fogy el Haryanto pénze, és marad a Manornál.

„Szerintem egy új német versenyző csatlakozása nem extrém helyzet, de az indonézek számára az ő F1-es pályafutása igazi szenzáció” – vélte. „Ez jó dolog, és remélem, hogy segíti a pénzgyűjtő kampányát” – utalt arra, hogy Haryanto SMS üzenetek formájában kérte rajongói anyagi támogatását. „Ezt komolyan mondom. Tényleg nagyon remélem, hogy teljesíteni tudja az egész szezont, és nem kell féltávnál kiszállnia.”

A német újonc értetlenségének adott hangot Danyiil Kvjat lefokozása láttán,

mivel az Orosz Nagydíj előtt rendezett kínai futamon a Red Bull versenyzője még dobogóra állhatott, bár Wehrlein úgy vélte, ellenfele ezzel nem esik nagyon vissza, mert a Toro Rosso „is nagyon versenyképes az idén, és iszonyúan erősek. Persze, nem annyira, mint a Red Bull, de bizonyos pályákon tavaly jobbak volt, úgyhogy Kvjat szerintem nem lesz ott rossz helyen. Jó munkát kell végeznie, mert ki tudja, mi történik a szezon végén?”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!