Vágólapra másolva!
A 2009-es világbajnok Jenson Button úgy véli, az F1 mindig bírálat tárgya marad, mert az autósportok csúcsáról van szó.

Az F1-es mezőny egyik veteránja, Jenson Button úgy véli, az F1-et a rali-világbajnoksághoz hasonlóan mindig is sokan fogják bírálni, pusztán amiatt, hogy a két kategória az autóversenyzés csúcsát jelenti. A McLaren-Honda versenyzője szerint a sport szempontjából a legfontosabb az, hogy a vezetői meghallják a kritikusok hangját.

„Úgy gondolom, az a lényeg, hogy azok, akik döntéseket hoznak, észre vegyék ezt, és képesek legyenek megváltoztatni a sportot. Akkor minden rendben lesz” – nyilatkozta a 2009-es világbajnok az F1i.com-nak. „Ha alakítani tudunk rajta, és a jó irányba tereljük, az szenzációs. Meg lehet csinálni. Biztos vagyok abban, hogy az illetékesek végül a helyes döntéseket hozzák majd meg.”

Button nem aggódik az F1 jövője miatt Forrás: DPPI media

Bár az F1 népszerűsége az elmúlt évben csökkent, és a szponzorok sem tolonganak a csapatoknál, Buttont nem aggasztja a helyzet, mert úgy érzi, „a Forma-1 úgy általában felismeri, hogy változásokra van szükség.

Ez mindig velünk van, de úgy tűnik, mostanában különösen.”

Button a versenyzők szakszervezetének (GPDA) egyik alelnöke is. A társaság nemrég nyílt levelet intézett az F1 vezetőihez, amelyben a döntéshozatali mechanizmus felülvizsgálatát kérték, és felajánlották a segítségüket különböző kérdések megoldásában. Button úgy látja, most jó irányba haladnak az F1 ügyei.

„Szerintem az emberek felfogták, hogy változásokra van szükség, ez a legfontosabb. Ezt nagyszerű látni, innentől minden csak idő kérdése. Remélhetőleg nem veszítjük el a rajongótáborunkat, mert az tényleg baj lenne.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!