Vágólapra másolva!
A német pilótát úgy feldühítette, hogy Danyiil Kvjat kétszer is nekiment az Orosz Nagydíj rajtja után, hogy nem győzték kisípolni a káromkodásait. Christian Hornernek nem volt más választása, mint bocsánatot kérni egykori versenyzője kiütése miatt. 

A Kínai Nagydíj után Szocsiban is összeakadt Sebastian Vettel és Danyiil Kvjat a rajtot követő pillanatokban. Vettel éppen egy rutinszerűnek tűnő előzést próbált végrehajtani Daniel Ricciardo ellen, amikor Kvjat hátulról nekiment, és nekilökte a külső íven haladó Ricciardónak. Ekkor még mindenki tudta folytatni a versenyt, de Vettel kénytelen volt elemelni a lábát a pedálról az előtte lelassuló Sergio Pérez miatt, ekkor Kvjat másodszor is felöklelte, így Vettel a falban kötött ki.

Vettelnél betelt a pohár – kattintásra galéria nyílik! Forrás: DPPI media/Frederic Le Floc H

„Kiestem. Ütköztem. Valaki hátulról k****** nekem jött a 2-es kanyarban, aztán valaki a 3-asban megint eltalált. Most komolyan, mi a frász folyik itt?” – kiabálta a rádióban, miközben hevesen gesztikulált is, majd elkezdte összeszedni a Ferrari összetört alkatrészeit a pályán.

„Elég nyilvánvaló volt” – mondta Vettel a történtekről, miután visszamotorozott a bokszba. „Most néztem meg a felvételeket. Ütést kaptam a 2-es kanyarban, majd óriásit ütköztem, és megpördültem a 3-as kanyarban, ekkor már nem tudtam elkerülni, hogy a falnak menjek” – magyarázta.

„Az ilyen dolgok megtörténnek, de ez már túlzás. A versenyek hosszúak, lehet előrelépni az első kanyarban, de a futamot be is kell fejezni, ami az esetemben már ott megtörtént.

Vettel kijelentette, hogy nem az ő hibája volt a kiesés, és semmit nem tehetett volna másként, hogy elkerülje. Azt mondta, nem neheztel Kvjatra, de „szerintem hibázott két héttel ezelőtt, és ma is hibát követett el. Ez eléggé nyilvánvaló, de rajtam már nem segít, mert már nem veszek részt a versenyben.” A Ferrari versenyzője kijelentette, neki nincs mit megbeszélnie Kvjattal, szerinte inkább az orosz pilótának kellene valakihez fordulnia.

A Red Bull korábbi versenyzője még a futam során felkereste volt főnökét, Christian Hornert is, aki jobb híján bocsánatot kért a négyszeres világbajnoktól. Horner a Sky Sportsnak a leintés után elismerte,

Kvjat „teljesen rosszul” mérte fel a féktávot a 2-es kanyar előtt,

és nem csupán Vettel versenyét tette tönkre, hanem a Red Bullét is, hiszen Daniel Ricciardo autója is alaposan megsérült, így egyikük sem szerzett pontot. Horner szerint a Kvjat túlságosan felpörgött a hazai versenyére, és „túl gyorsan túl sokat akart”. A Sky Sports úgy tudja, hogy Vettel azt kérte tőle, hogy beszélgessen el a renitens versenyzővel.

Kvjat gyorsan elintézte a Red Bull és Vettel versenyét is – még több kép a galériában! Forrás: RIA Novosti/Evgeny Biyatov

„Nem számítottam arra, hogy ennyire lelassul, és amikor fékezni kezdtem, a blokkolás miatt elvesztettem az uralmat” – nyilatkozta Kvjat a leintés után. „Az első ütközés ebből adódott, a második alkalommal nem láttam, hogy mi zajlik előttem, és már nem maradt időm reagálni” – magyarázkodott az orosz versenyző, aki később 10 másodperces stop/go büntetést is kapott.

– tette hozzá. „Ez talán a legzavarosabb (rajt) volt a pályafutásom során, de ezekből általában szoktam tanulni, és legközelebb már minden rendben lesz. Mindenkitől elnézést kértem, akit ez érintett. Meg kell ezt beszélnünk, ez minden, amit tehetünk. Elmondjuk majd egymásnak a véleményünket.

Maurizio Arrivabene, a Ferrari csapatfőnöke a Sky Sportsnak elmondta, azt még tolerálta volna, ha Kvjat egyszer nekimegy Vettelnek, de két ütközést már „elfogadhatatlannak” tart, és leszögezte, nem adják fel a küzdelmet a világbajnokság előttünk álló futamai során.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!