Vágólapra másolva!
Júniusban már időben ki tudták fizetni a béreket, és úgy hírlik, egy új befektetőnek köszönhetően a csapat jövője is fenntartható pályára áll.

Kiszabadult a Sauber az év eleje óta tartó anyagi válságtól, és júniusban már időben tudtak fizetést adni a dolgozóiknak, értesült az Autosport és a Blick című svájci bulvárlap. A Sauber január óta csúszott a bérek kifizetésével, a májusi járandósággal pedig már majdnem egy hónapot késtek. Teljesen leálltak a fejlesztésekkel, és tesztelni sem mentek el, mert nem volt mit kipróbálni a pályán.

A szaklap viszont úgy tudja, hogy egy új befektetőt sikerült megnyerni, így a csapat egy része hamarosan új kezekbe kerülhet, de a megállapodás részletei egyelőre nem derültek ki, mert Monisha Kaltenborn csapatfőnök csak a pénteki szabadedzésekre ér át Svájcból Ausztriába. Korábban olyan hírek röppentek fel, hogy az alapító Peter Sauber részesedése csökkenhet.

Megúszták? Forrás: Sputnik/Alexey Kudenko

A Sauber új első és hátsó szárny fejlesztésén dolgozik, reményeik szerint ezek három hét múlva, a Magyar Nagydíjon be is mutatkozhatnak a pályán. Az egyelőre nem dőlt el, hogy a jövő heti Brit Nagydíj után esedékes silverstone-i teszten részt vesznek-e.

A svájciak küszködésének egyik oka, hogy a jogdíjakból sokkal kevesebb bevételük származik, mint az élcsapatoknak, részben ezért is Dávidként harcolnak Góliátok ellen, de az idén még pontot sem tudtak szerezni. Korábban az EU-nál is panaszt tettek az egyenlőtlen kifizetések miatt is, és a héten Bernie Ecclestone azt mondta, 2020 után változtatni akar a jelenlegi rendszeren.

A Sauber az idén is csak a sereghajtók között szerepel Forrás: DPPI media/Florent Gooden

Ez az élcsapatoknak, köztük a Red Bullnak is kellemetlen lehet, és Christian Horner elmondta, ismét kalandos időszakra számít, amikor eljön a szerződéshosszabbítás ideje.

– magyarázta. „Van még időnk a jelenlegi megállapodás végéig, de elkerülhetetlen, hogy néhány évvel korábban megkezdődjenek a tárgyalások, és a csapatok a lehető legjobb feltételeket próbálják majd kiharcolni. Ecclestone dolga, hogy elossza a bevételeket. Az ritkán szokott működni, ha a csapatok közösen tárgyalnak. Érdekes időszak lesz” – vélte.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!