Vágólapra másolva!
Rob Smedley szerint a gyenge eredmény ellenére nem végeztek rossz munkát a hockenheimi időmérőn, és a versenyzők is izgalmasnak találták a szoros csatát a pozíciókért.

Mindössze a 8. és a 10. helyet érték el a Williams autói a Német Nagydíj időmérő edzésén, és az élmezőny helyett a Force Indiákkal kellett küzdeniük, de Rob Smedley, a csapat vezető versenymérnöke rámutatott, hogy még a 3. rajtsort elérő Ferrarik sem voltak sokkal gyorsabbak náluk. Úgy vélte, jó balanszot találtak az autók számára.

„Mindkét versenyzőnk apró hibákat követett el az utolsó körükben, ezek nélkül meglett volna a 7-8. hely, de csapatként jó munkát végeztünk. Soha sem leszünk elégedettek a 8. és a 10. hellyel, mert nem itt akarunk szerepelni, de ezen a hétvégén elfogadjuk ezt is” – mondta Smedley. „Meggyőződésem, hogy jó autónk van a versenyre, és a célunk, hogy több pontot szerezzünk a riválisainknál.”

Massa is hibázott Hockenheimben - még több kép a galériában! Forrás: AFP/Thomas Kienzle

Ezúttal is Valtteri Bottas volt a gyorsabb, a 8. helyen zárt, de Nico Hülkenberg büntetése miatt megörökölte a 7. rajtkockát. Elégedett volt autója balanszával, és elárulta, hogy a gumik is jobban működtek a korábbiaknál, de az időmérő olyan szorosan alakult, ahogy azt várták.

„Az előttünk lévő autókhoz képest hiányzik némi tapadás, úgyhogy szerintem többé-kevésbé ez volt a maximum ma. A Q3 végén forgalomba kerültem, és vesztettem néhány századot, e nélkül meglett volna a 7. hely, de ezen kívül elégedett vagyok” – foglalta össze.

Felipe Massát a Q2 végén feltartotta Carlos Sainz, de így is bejutott a legjobb 10 közé, ahol végül már nem tudott előre lépni. „Folyamatosan egy tizedért harcolunk” – mondta Massa. „Elégedett voltam a körömmel, de a 12-es kanyart túl szélesen vettem, és ott időt vesztettem. Csak ennyi történt, simán lehettem volna egy tizeddel gyorsabb. Kár érte, de holnap még keményebben próbálkozom majd a csapat sikeréért” – ígérte Massa.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!