Elhárult a Haryanto jövőjét fenyegető veszély

Forma-1, Rio Haryanto, Manor Racing, Kanadai Nagydíj
MONTREAL, QC - JUNE 11: Rio Haryanto of Indonesia driving the (88) Manor Racing MRT-Mercedes MRT05 Mercedes PU106C Hybrid turbo crashes into the wall during qualifying for the Canadian Formula One Grand Prix at Circuit Gilles Villeneuve on June 11, 2016 in Montreal, Canada. Charles Coates/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Eddig úgy tűnt, csak a Magyar Nagydíjig biztosított az ülése a Manornál, de kihúzza a szezon végéig. Wehrlein szerint az első pontját a múlt hétvégén megszerző kis csapat célba veheti a Renault-t.

Rio Haryanto pilótaülése a Manornál sokáig labilis volt: a menedzsmentje pár hónappal ezelőtt egy crowdfunding projekt keretében még a közönség segítségét is kérte, hogy az indonéz újonc a Forma-1-ben maradhasson. Félő volt, hogy néhány verseny után mennie kell, mert elfogy a pénze, de az Autosport szerint sikerült biztosítania a jövőjét a szezon végéig.

Haryanto megmenekült - egyelőre Forrás: AFP/2016 Getty Images/Charles Coates

„Jelenleg meglehetősen biztos vagyok benne, hogy minden jól alakul" – mondta Haryanto, akinek az idei legjobb eredménye a monacói 15. helyezés, így az egyéni összetett legutolsó helyén áll. „Csak keményen tovább kell igyekeznem, és a lehető legjobb eredményeket kell szállítanom a csapat számára."

A 23 éves versenyző menedzsere, Piers Hunnisett az Autosportnak elárulta, hogy az utóbbi hetek során pozitív fordulat történt a Manorral folytatott tárgyalásokban.

– mondta.

A Forma-1 legkisebb alakulatának a múlt hétvégi Osztrák Nagydíjon mindössze másodszor sikerült pontot szereznie a története során, amikor Haryanto nagyra értékelt csapattársa, Pascal Wehrlein a 10. helyen ért célba. Az ifjú német mindenekelőtt annak tulajdonította a bravúrt, hogy a Manor először tudta a megfelelő hőmérsékleti tartományban tartani a gumikat. Úgy vélte, mostantól akár a Renault-t is célba vehetik a konstruktőri összetettben, amely az idén még szintén csak egyszer, Szocsiban szerzett pontot – igaz, akkor rögtön hatot.

„Szerintem sokat fejlődünk" – jelentette ki Wehrlein. „Jelenleg elégedett vagyok, és remélem, hogy a következő versenyen tovább lépkedhetünk előre, sőt talán a Renault-val is megmérkőzhetünk a bajnokságban. Ez nagyszerű lenne – olyan keményen fogom nyomni a gázt, amennyire csak lehet."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!