Fejlesztésekkel reagál a Sauber a Manor pontjára

Forma-1, Felipe Nasr, Sauber F1 Team, Nico Rosberg, Mercedes AMG Petronas, Osztrák Nagydíj
SPIELBERG,AUSTRIA,03.JUL.16 - MOTORSPORTS, FORMULA 1 - Grand Prix of Austria, Red Bull Ring. Image shows Felipe Nasr (BRA/ Sauber) and Nico Rosberg (GER/ Mercedes GP). Photo: GEPA pictures/ Matic Klansek - For editorial use only. Image is free of charge.
Vágólapra másolva!
Épp, hogy megmenekülnek az anyagi problémáktól, rögtön a lehető legrosszabb forgatókönyv válik valóra, és legnagyobb ellenfelük megszerezte első pontját a szezon során.

Viszontagságos éve van a Saubernek, mivel január óta komoly anyagi problémákkal küzdenek, egyelőre esélytelennek tűnnek a pontszerzésre, és az autójuk fejlesztését is hónapok óta halogatják. Spielbergben végre az a hír látott napvilágot, hogy új befektetők bevonásával javulnak a csapat túlélési esélyei, de anyagilag érvágást jelent számukra, hogy a Manor vasárnap pontot szerzett.

Természetesen nem kizárható, hogy a szezon további futamain a Sauber megelőzi őket, de ehhez fejlesztésekre mindenképpen szükség van, és ezt ők is tudják. Mivel a pénzügyi helyzetük stabilizálódott, már a hétvégén, Silverstone-ban versenyképesebb lehet az autójuk a saját újításaiknak, és az erősebb Ferrari motornak köszönhetően.

Egy Sauber csak akkor találkozik Mercedesszel, ha éppen lekörözik Forrás: GEPA pictures/Gepa Pictures/ Matic Klansek

„A csapatnál mindannyiunknak reagálni kell, és ez azt jelenti, hogy fejlesztenünk kell az autót” – idézte Felipe Nasrt az UOL Esporte. „Ennek nyilvánvalóan eljött az ideje, és Silverstone utánra tervezzük” – tette hozzá, de Monisha Kaltenborn már a Brit Nagydíjra is javulást ígért.

„Ezen a motorcentrikus pályán mindent kihoztunk az autóból, ami benne volt” – mondta a csapatfőnök Nasr 13., és Marcus Ericsson 15. helyéről, miután a jobban szereplő versenyzőjük is csak két másik istálló 1-1 autóját tudta megelőzni. „A következő versenyen motorfejlesztést kapunk, és mindent megteszünk az előrelépésért.”

A helyzet azonban nem túl rózsás a Saubernél, mert Beat Zehnder az FIA pénteki sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a csapatot motiváló, és a jövőt garantáló tőkeinjekció ellenére csak a nyári szünetig tervezik az idei autó fejlesztését, utána már a 2017-es modell kidolgozásával kell foglalkozniuk.

„Van néhány apróság, ami Silverstone-ra megérkezik, aztán Hockenheimre is, de utána valószínűleg teljesen 2017-re összpontosítunk majd. Még mindig arra kell törekednünk, hogy a Manorok előtt maradjunk, és talán a Renault-kat is legyőzzük, de kis csapatként valóban 2017-re kell készülnünk.”

A Sauber szempontjából azért nagyon rossz, hogy lecsúsztak az utolsó helyre, mert ha nem tudják visszaelőzni a Manort, komoly kiesésre számíthatnak a jövő évi jogdíjbevételek terén. Ez nagy lyukat ütne az egyébként sem stabil költségvetésükön.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!