Vágólapra másolva!
Vezető versenymérnökük elismerte, hogy az esőben megint nem szerepeltek jól, de szárazon gyorsnak tűntek. Bottas a gumimelegítéssel küszködött, Massa túl korán kezdte a körét.

Két évvel ezelőtt a pole pozíciót is megszerezték, és a Mercedes mellett dobogós helyeket is szereztek, de a vasárnapi Osztrák Nagydíjon nehéz dolga lesz a Williams versenyzőinek, mert a száradó pályán csak a 8. és a 10. rajtkockát tudták megszerezni, és Valtteri Bottas csak egy helyet léphet előre Sebastian Vettel rajtbüntetése miatt. Nem ezt várták a szombati naptól.

„A körülmények a végén egyszerűen nem nekünk kedveztek” – mondta Rob Smedley, a Williams vezető versenymérnöke. „Ha Felipe (Massa) mehet még egy kört, akkor jobban alakulhatott volna az eredmény, de nem így történt. Hátrányos helyzetben volt, mert ő volt a sorban a második autó a pályán, ezért lemaradt egy harmadik körről, amit (a 3. helyezett Nico) Hülkenberg még megkezdhetett.”

Száraz pályán minden rendben volt, esőben már nem Forrás: AFP/Samuel Kubani

Smedley szerint Bottas nem futott rossz kört, de jobb eredményt vártak volna tőle. Nincs azonban még minden veszve, mert a harmadik szabadedzésen gyorsnak bizonyultak magas üzemanyagszinttel is. Úgy véli, száraz pályán versenyképesek lehetnek, és ezt támasztja alá az is, hogy csak a változékony időjárás közepette okozott gondot Bottas számára a gumik felmelegítése.

„Az intermediate gumikkal küszködtem, és amikor slickekre váltottam, az volt a fő problémám, hogy felmelegítsem az abroncsokat. A verseny viszont holnap lesz, és itt lehet előzni, úgyhogy jobb napunk lehet. Bármilyen is lesz az idő, mindkét autónkkal a legjobb 5 helyet kell megcéloznunk, ez szép feladat lesz” – mondta.

A Star Wars pápája, George Lucas is beugrott a Williamshez

Massa hozzátette, hogy nehéz volt kiolvasni, mi is történik a pályán, olyan gyorsan változott az aszfalt állapota, és ezzel együtt a helyezése is. Rámutatott, hogy a mögötte érkező autók már sokkal szárazabb pályán haladhattak, „de ez van, összpontosítsunk a holnapra, legyen jó versenyünk, remek stratégiánk, és szerezzünk sok pontot!”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!