Végre a Sauber is fejleszti az autóját

Forma-1, Német Nagydíj, Felipe Nasr, Sauber
Brazilian F1 driver Felipe Nasr of Sauber F1 in action during the first free training at the Hockenheimring in Hockenheim, Germany, 29 July 2016. The German Grand Prix takes place on 31.07.2016. PHOTO: WOLFRAM KASTL/DPA
Vágólapra másolva!
A legtöbb F1-es csapat már felhagyott az idei autójuk érdemi fejlesztésével, ők viszont csak most kezdenek hozzá. A nyári szünet után a fél autót átalakítják.

Jelentős fejlesztésekkel készül a Sauber a nyári szünet utáni Belga Nagydíjra, tudta meg az Autosport. A svájci istálló az idén egyedüliként még nem szerzett pontot, így az utolsó helyen állnak a konstruktőri világbajnokságban, de felcsillant számukra a túlélés reménye, miután a Longbow Finance felvásárolta a csapatot is működtető holdingot.

Tőkeinjekciónak köszönhetően megindulhattak a fejlesztések, először egy új hátsó szárnyat vetettek be a Hungaroringen, de az csak módosításokkal hozta az elvárt eredményeket a soron következő Német Nagydíjon. Ez azonban csak a kezdet volt, Monisha Kaltenborn csapatfőnök ugyanis elárulta, hogy új első szárny is érkezik Spába, és padlólemezzel, valamint kisebb alkatrészekkel is készülnek.

A pontszerzés még várat magára Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Wolfram Kastl

„Spában jön egy új első szárny, és egyéb apróságok, bár a padlólemezben nem vagyok biztos, az talán csak a következő futamon” – mondta Kaltenborn. „Az egész csomagot elnézve remélem, hogy többet kihozhatunk belőle, mert ezt figyelembe véve alakítottuk ki” – tette hozzá, de elismerte, jelentős előrelépést nem vár, azt viszont

pozitívan értékelte, hogy végre ismét képesek fejleszteni.

„Fontos, hogy azok az újdonságok, amelyeken az embereink dolgoztak, végre pályára is léphetnek, és remélhetőleg úgy működnek majd, ahogy szeretnénk” – mondta. „Ez azért is lényeges, mert megmutatja, hogy mivel foglalkoztunk eddig, mit terveztünk. A magabiztosság visszanyerésének egyik módja, hogy megvalósítjuk azt, amit egy ideje már akartunk. Most megtehetjük, aztán persze az új autóra kell összpontosítanunk.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!