Vágólapra másolva!
Ennyit kaszálhatnak, ha az utolsó futamon a Manor valami csoda folytán nem előzi vissza őket a konstruktőri tabellán. A Sauber csapatfőnöke úgy érzi, mintha száz évet öregedett volna az esős futamon.

A Sauber ügyesen halászott a zavarosban az esős Brazil Nagydíjon, Felipe Nasr 9. helyének köszönhetően meg tudta előzni a Manort a konstruktőri tabellán.

Egyetlen futammal a szezon vége előtt úgy tűnik, ezzel a korábban pont nélküli svájci istálló kaparintja meg a 10. pozíciót a rangsorban, ami becslések szerint 20 millió dolláros plusz bevételt érhet nekik.

A Manor ugyanennyit bukhat a pénzdíjakból, holott Pascal Wehrlein Ausztriában szerzett pontjával sokáig ők érezhették magukat nyeregben.

Nasr pont a hazai pályáján mentette meg a Sauber szezonját Forrás: DPPI/Frederic Le Floc H

"Álomszerű, hogy Brazíliában szereztem az első pontjaimat a szezonban. Most először versenyeztem esőben Interlagosban - mondta Nasr, akinek még nem biztos a helye a jövő évi mezőnyben. - A felbukkanó lehetőségekből muszáj a legtöbbet kihozni. Jövőre is a Forma-1-ben akarom folytatni a karrierem, és tudom, hogy képes vagyok rá. A jó eredmények mindig segítenek."

"A futam után beszéltem Monisha (Kaltenbornnal, a csapatfőnökkel) telefonon, és nagyon elégedett volt. Ő mindenkinél jobban tudja, milyen nehézségekkel néztünk szembe az idényben. Megkönnyebbültem, hogy sikerült pontokat szereznem."

A Sauber hivatalosan még sem Nasr, sem Marcus Ericsson szerződését nem hosszabbította meg 2017-re. Kaltenborn elismerte: rendkívül izgatott volt, hogy Nasr meg tudja-e tartani a 9. helyet a célig a nehéz körülmények közt.

"Nagy volt a feszültség, mert bármi megtörténhetett volna. Nem akartunk belekeveredni semmibe. Az volt a lényeg, hogy versenyben maradjunk, bármi is történjék" - jelentette ki.

Az volt a fontos, hogy kizárólag a versenyre fókuszáljunk, s hagyjuk, hogy a többiek csináljanak, amit akarnak. Ezt meg is valósítottuk, nem tértünk le az ösvényről."

A verseny közben Nasr a 6. helyig is felkapaszkodott, de a Saubernél nem lehettek nyugodtak, mert a Manor pilótája, Esteban Ocon árnyékként követte őt egy-két pozíciónyi lemaradásban. Ocon két körrel a cél előtt még pontszerző helyen állt, Fernando Alonso és Valtteri Bottas azonban megelőzte – igaz, ha megtartja a 10. helyet, a Sauber akkor is átugorja a Manort a rangsorban.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!