Kihátrált a szponzora a Sauber hőse mögül

Forma-1, brazil Nagydíj, Felipe Nasr, Sauber
SAO PAULO, BRAZIL - NOVEMBER 12: Felipe Nasr of Brazil driving the (12) Sauber F1 Team Sauber C35 Ferrari 059/5 turbo on track during qualifying for the Formula One Grand Prix of Brazil at Autodromo Jose Carlos Pace on November 12, 2016 in Sao Paulo, Brazil. Dario Oliveira / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
Felipe Nasr a Manor elé repítette a Saubert a tabellán, mégis romlottak az esélyei a szerződéshosszabbításra, mert legfőbb szponzora hátat fordít a csapatnak. Lehet, hogy helyet cserél Pascal Wehrlein-nal.

Felipe Nasr körülbelül 20 millió dollárt helyezhetett át a Manor kasszájából a Sauberébe a Brazíliában szerzett 9. helyével, becslések szerint ugyanis jövőre ennyivel kap többet az a csapat, amelyik tizedikként zár a konstruktőri tabellán.

Sokáig úgy tűnt, Pascal Wehrlein nyáron szerzett pontjával a Manor bebetonozta magát ebbe a pozícióba, de az interlagosi esős káoszban Nasr 2 pontjával fordult a kocka, és az abu-dzabi szezonzárón már a Manornak lenne szüksége kisebb csodára, hogy riválisa előtt végezzen az összesítésben.

A brazil pilóta abban bízik, hogy az előző futamon nagyot lépett a szerződéshosszabbítás felé. "A szerzett pontok sokat jelentenek nekem és a csapatnak is. Reméljük, hogy hamarosan kiderül a jövőm - nyilatkozta. - Szerintem biztosan segítenek (a pontok)."

Nasr a Brazil Nagydíjon sokat segített a Sauberen, de lehet, hogy így sem maradhat Forrás: Anadolu Agency/2016 Anadolu Agency/Dario Oliveira

"Tudom, mennyire értékesek ezek a pontok, mit jelentenek a csapatnak a világbajnokság és az erőforrások szempontjából 2017-re. Ez volt a legjobb, amit nyújthattam nekik."

A Sauber a héten bejelentette, hogy Marcus Ericssont megtartják jövőre, Nasr esélyeinek viszont komoly csapást jelent, hogy legfontosabb szponzora,

a Banco do Brasil hátat fordít az istállónak.

Ezt a bank tudatta közleményben.

"Az idény végén nem újítjuk meg a szponzori megállapodást a Sauber F1-es csapatával. A tárgyalások során a Banco do Brasil feltételként szabta meg, hogy a hosszabbítás más brazil szponzorok érkezésétől függ, és ez nem történt meg - írták. - A Banco do Brasil felismerte Felipe Nasr tehetségét, és büszkén lett az a támogatója, amely lehetővé tette számára a bemutatkozást az F1-ben. Anyagi okokból, valamint a marketingstratégiánk felülvizsgálata után azonban arra jutottunk, hogy át kell gondolnunk a befektetésünket (a Forma-1-ben)."

Brazília gazdasági problémái miatt a nagydíjának jövője is kérdéses, mert a nemzeti bank és más állami vállalatok is megszüntették a verseny támogatását. Ha a Sauber úgy dönt, hogy új csapattársat választ Ericsson mellé, Nasr maradék reményét ironikus módon pont az a Manor jelentheti, melyet ő hozhatott nehezebb helyzetbe a pontszerzésével.

Friss hír, hogy a Sauber egyik jelöltje Wehrlein lehet, akinek a nevében a Mercedes tárgyal az istállóval.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!