Vágólapra másolva!
A Ferrari eddigi utolsó világbajnoka azt mondja, feljavult teljesítménye részben annak köszönhető, hogy remekül megtalálta a közös nevezőt az új emberekkel, akikkel együtt dolgozik. Azt így sem állítja, hogy jól sikerült volna az idénye.

Kimi Räikkönen formája az idén a legjobb azóta, hogy 2014-ben visszatért a Ferrarihoz. A finn négyszer felállhatott a dobogóra – többször, mint az előző két esztendőben összesen –, és az USA Nagydíj előtt még a 4. helyet foglalta el a pontversenyben, megelőzve csapattársát, Sebastian Vettelt is, bár azóta visszacsúszott mögé a rangsorban. Az első 19 futam alatt így is 28 ponttal többet gyűjtött az egy évvel ezelőttinél.

Úgy véli, feljavult teljesítménye részben annak köszönhető, hogy az idén új emberekkel dolgozik együtt.

A srácok nagyon jók abban, amit csinálnak, kiválóan tudunk együtt dolgozni. Jól megértjük egymást, egyformák a munkamódszereink" - idézi Räikkönent az Autosport.

Räikkönen mindig nagyon érzékeny volt a részletekre Forrás: Ferrari

"A legapróbb részleteket is igyekszünk helyre tenni, nemcsak közelítőleg, hanem tökéletesen. Az ilyen hozzáállás kifizetődik. A sok kicsi sokra megy a köridőben, ha minden stimmel - mondta. - Az autó viselkedése pedig illik hozzám, ez is segít."

Räikkönen ettől függetlenül nem értékeli sikeresnek a 2016-os évét a pályán,

mert a Ferrari nem tudott felnőni a Mercedeshez, sőt a Red Bull mögé csúszott a konstruktőrök között. "Ez nem volt igazán jó szezon. A mezőny élén akarunk lenni, a győzelmekért akarunk harcolni. Amennyiben ez nem sikerül, nem állíthatjuk, hogy eredményesek voltunk az idén" – ismerte el a finn, akinek a szerződését a nyáron egy évvel, 2017 végéig meghosszabbította a Ferrari.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma–1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!