Vágólapra másolva!
Egyelőre nem tudják, milyen beosztásban számítanak rá a jövőben, de semmiképp sem akarják elveszíteni.

A Forma-1 egyik legismertebb mérnöke, Rob Smedley 2014-ben Felipe Massával együtt igazolt át a Williamshez a Ferraritól. Új munkahelyén már nem a brazil oldalán, hanem vezető versenymérnökként számítottak rá, akinek a feladata mindkét autó teljesítményének maximalizálása volt a nagydíjak helyszínén.

Massa és Smedley Forrás: Williams

A november végén a 43. évét betöltő Smedley azonban az idei szezon végén elárulta, hogy

sokszor hiányzik neki a családja, ezért a közeljövőben, két-három éven belül szeretne kevesebb utazással járó munkát kapni.

Az istálló helyettes csapatfőnöke, Claire Williams méltatta a szakembert, és azt mondta, mindenképpen marasztalni fogja.

"Rob fantasztikus munkát végez, amióta csatlakozott hozzánk, és semmilyen változásra sem számítok. Nagyon fontos tagja a csapatunknak - mondta. - Nem csupán műszakilag jól képzett, roppant szenvedélyes is, ez az egyik, amit imádok benne"

"A csapatnak is olyan emberekre van szüksége, akik megértik, hogy a győzelemért áldozatokat kell hozni, méghozzá rengeteget. Vér és veríték kell a győzelemhez. Rob hozzáállása ilyen, ez benne van a génjeiben. Nem akarjuk elveszíteni őt."

Williams arról köntörfalazott, hogy beszélnek-e vele a szerepkörének megváltoztatásáról ("talán igen, talán nem"), és hogy a jövőben több időt tölthet-e a gyárban, de úgy véli, továbbra is "jelentős lesz a hozzájárulása" az istálló eredményeihez.

Ezt időnként nem feltétlenül a versenypályán, hanem a gyárban lehet elérni. Meglátjuk, mi lesz" - nyilatkozta Claire Williams.

Emellett lehet, hogy a csapatnak hamarosan új technikai igazgatót is keresnie kell a már 63 éves Pat Symonds helyére – igaz, ő határozottan tagadta azokat a pletykákat, melyek a nyugdíjba vonulásáról jelentek meg idén.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!