Hamilton: Bárki is lesz a csapattársam, tisztelni fogom őt

Forma-1, Nico Rosberg, Lewis Hamilton, Mercedes AMG Petronas, Christian Danner, Sindelfingen
Mercedes-AMG Motorsport, Motorsport meets Sindelfingen, Mercedes AMG Petronas, F1, Formel 1, Lewis Hamilton ; Mercedes-AMG Motorsport, Motorsport meets Sindelfingen, Mercedes AMG Petronas, F1, Formula 1, Lewis Hamilton;
Vágólapra másolva!
A háromszoros világbajnokot nem érdekli, kit ültetnek a főnökei a másik Mercedesbe a távozó Nico Rosberg helyére. Toto Wolff elárulta, hogy kik nem hívták őt fel Rosberg bejelentése óta.

Meglepő fordulatot hozott a pilótapiacon Nico Rosberg váratlan bejelentése: az idei világbajnok azonnali hatállyal visszavonult a Forma-1-től, így felszabadul a mezőny egyik, ha nem a legértékesebb ülése. A Mercedes egyetlen hátránya, hogy a háromszoros világbajnok Lewis Hamilton mellett kell majd helytállni, és Hamilton figyelmeztette is leendő csapattársát, hogy nem lesz könnyű dolga.

„Aki nem bírja a nyomást, az ne jöjjön. Ez egy csodálatos hely. Amikor az ember a Mercedes család tagjává válik, lenyűgöző helyzetbe kerül, és örökké a Mercedes részévé válik, hacsak nem égeti fel maga mögött a hidat azáltal, hogy távozik. Nézzék csak például Sir Stirling Mosst. Ő még mindig a Mercedes tagja. Az ide érkező versenyző remek csapatba kerül, ettől nem kell tartania.”

Utoljára együtt? Forrás: Daimler AG/Daimler AG

Hamilton azt mondta, nem érdekli, hogy ki lesz a csapattársa, de ha kikérik a véleményét, „ezer örömmel” elmondja azt a főnökeinek. Arra viszont kíváncsi, hogy ki vállalkozik arra, hogy kiálljon ellene.

A brit pilóta elvárása, hogy leendő munkatársa jól dolgozzon a csapat többi tagjával. Szerinte a jellemvonásokon múlik, hogy valaki képes-e kezelni a küzdelmet,

„Olyasvalakire van szükségünk, aki a megfelelő értékekkel rendelkezik, pozitívan képviseli a csapatot, jó a munkához való hozzáállása, és következetes, ami a konstruktőri világbajnokság megnyerése miatt fontos.

Niki Lauda, a Mercedes-csapat ügyvezetői jogkör nélküli elnöke elárulta, a fél mezőny bejelentkezett már Rosberg helyére, és az autógyártó szombati szezonbúcsúztatóján Toto Wolff viccesen azt is megjegyezte, hogy Kimi Räikkönen és Danyiil Kvjat kivételével minden pilótával beszélt már, mióta a világbajnok nyilvánosságra hozta, hogy távozik.

Az idén nem sok gondja volt Rosberggel

Hamilton az FIA bécsi díjátadóján úgy vélte, hogy 2016-ban az elmúlt évek között „talán a legjobb” volt a Rosberggel való kapcsolata tekintetében. „Barcelona és Ausztria kivételével nem voltak igazi problémáink. Alapvetően minden nagyon simán ment” – mondta, és hozzátette, utólag sem változtatna az Abu-Dzabiban Rosberg ellen bevetett taktikáján.

Rosberg célba ért Forrás: Daimler AG/Daimler AG

Kettejük élcelődése a Mercedes szezonzáró rendezvényén is folytatódott, amikor Hamilton azt mondta, reméli, mire elhagyja a csapatot, ő is németül köszönti majd a szurkolókat. „Ha német tanárra van szükséged, hívj fel, épp állást keresek” – viccelt Rosberg, de Hamilton válasza sem váratott magára:

A háromszoros világbajnok ezután kijelentette, „még legalább 10 évig” tervezi, hogy az F1-ben marad, korábban viszont utalt arra, hogy már ő is látja a pályafutásának végét.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!