Massa beleegyezhetett, hogy visszatér a Williamshez

Felipe Massa, Williams, Brazil Nagydíj
Williams Martini Racing's Brazilian driver Felipe Massa, holding his country's flag, greets fans after his final appearance at Interlagos circuit before retirement, at the end of the Brazilian Grand Prix in Sao Paulo, Brazil, on November 13, 2016. / AFP PHOTO / Nelson Almeida
Vágólapra másolva!
Brazil lapértesülések szerint 6 millió euróért folytatja a pályafutását, ha a Mercedes elviszi a csapattól Bottast. A technikai igazgatójuk, Pat Symonds is távozik.

Brazília egyik legnagyobb honlapja, az UOL szerint Felipe Massa hétfőn megállapodott a Williamsszel, hogy mégsem vonul vissza, hanem jövőre is folytatja náluk a versenyzést, amennyiben a Mercedes úgy dönt, Valtteri Bottast választja Nico Rosberg helyére.

A 35 éves Massa Monzában jelentette be, hogy az idei szezon végén, kereken 250 nagydíj után befejezi F1-es pályafutását. Bár ezt a saját döntéseként állította be, legalább részben szinte biztosan a kényszer vitte rá, mert a Williams inkább Bottast akarta megtartani az érkező Lance Stroll mellett.

Az istálló azonban most komoly dilemma elé került, a Mercedes ugyanis dollármillióban számolva kétszámjegyű kedvezményt kínált nekik, ha elengedik Bottast,

és egy ekkora összeg a Williams költségvetésében jelentősnek számít.

Úgy tűnik, Massa mégsem hagyja el az F1-et Forrás: AFP/Nelson Almeida

Tapasztalt versenyző nélkül azonban nem maradhatnak a nagy horderejű technikai változásokat hozó 2017-es szezonban, ha tehát Bottas – akinek egyébként a Mercedes igazgatója, Toto Wolff az egyik menedzsere – elhagyja őket, ilyet kell találniuk a helyére. Massa kézenfekvő választás, hiszen jól ismerik, mert három évet töltött náluk, és valahol különben is versenyezni szeretett volna az idén.

Az UOL szerint csak pár napot gondolkodott, mielőtt rábólintott a feltételes visszatérésre, amelyért egyébként jövőre 6 millió eurót ajánlottak neki.

A Williams azt kedden már egy hivatalos közleményben is megerősítette, hogy a technikai igazgatójuk, Pat Symonds 2016 végén leköszön a posztjáról. A 63 éves szakember, aki korábban megfordult a Benettonnál, a Renault-nál és a Marussiánál is, 2013-ban igazolt a csapathoz, és valószínűleg azzal összefüggésben távozik, hogy a Williams megszerezte a helyére a Mercedes eddigi technikai igazgatóját, Paddy Lowe-ot.

Ez most már várhatóan a napokban bebizonyosodik, az alakulat megbízott főnöke, Claire Williams ugyanis azt ígérte, a technikai menedzsmenttel kapcsolatban hamarosan bejelentést tesznek. Egyúttal köszöntet mondott Symondsnak, akinek „egy jelentős átszervezés részeseként elévülhetetlen érdemei vannak abban, hogy a Williams mára ennyivel erősebb lett."

A versenyzők felállása ugyanakkor az idén még valószínűleg nem dől el, mert a Mercedes legkorábban január elejére ígérte a bejelentést Rosberg utódjáról. A Williams majd akkor hozhatja nyilvánosságra Massa újraszerződtetését, ha a Mercedes megerősíti Bottas leigazolását.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!