Vágólapra másolva!
Még mindig ízlelgetnünk kell a bakui Európa Nagydíj elnevezést, de egy friss látványterv alapján a szervezők betartják az ígéretüket, és látványos kulisszákat teremtenek Azerbajdzsánban.

Júniusban, a Le Mans-i 24 órás versennyel egyidőben rendezik az F1 történetének első azerbajdzsáni futamát, a bakui Európa Nagydíjat. Ahogy ez ilyenkor lenni szokott, a szervezők és

a pályát tervező Hermann Tilke is páratlan látványosságot ígért

az azeriek fővárosában, és úgy tűnik, tartják is a szavukat.

Nagyon gyors sugárutak, valamint az óváros egyelőre szürreálisan szűknek és lassúnak tűnő szakaszai váltogatják majd egymást, a hátteret pedig a helyszín változatos építészeti megoldásai színesítik majd. Az elmúlt évtizedek során

megszaporodtak az utcai versenyek,

de még mindig van új a nap alatt, és a bakui verseny ismét üde színfoltja lehet a világbajnokságnak.

Természetesen sok múlik majd a kameraállásokon és a vonalvezetés kialakításán is, hogy a helyszín ne legyen egy Szocsihoz vagy a nem túl szép emlékű valenciai helyszínhez hasonló, lelketlen gyorsforgalmi út az F1-es mezőny számára.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!