Vágólapra másolva!
Vijay Mallya ellen egy 13 bankot tömörítő konzorcium indíttatott eljárást, bevonatnák az útlevelét is. Csakhogy valószínűleg már az Egyesült Királyságban van.

Az Indiai Állami Bank által vezetett, 13 pénzintézetet tömörítő szervezet kedden arra kérte a helyi Legfelsőbb Bíróságot, hogy vonják be Vijay Mallya útlevelét, mert attól tartanak, hogy nem lesz hajlandó visszafizetni a 9000 crore rúpiára, azaz körülbelül

1,3 milliárd dollárra becsült tartozását.

Mallya nemrég lemondott a United Spirits nevű vállalat vezetéséről a Diageo javára 515 crore rúpiáért, és állítólag már az Egyesült Királyságban tartózkodik.

Az indiai üzletember a Force India többségi tulajdonosa is, de Bob Fernley helyettes csapatfőnök szerint továbbra is az istálló élén áll. Ugyanez nem mondható el az egyik társtulajdonosról, Subrata Royról, aki két éve börtönben ül Indiában, bár vádat egyelőre nem emeltek ellene. Mallya körül elsősorban a bankok által hitelezett Kingfisher Airlines miatt kezdett fogyni a levegő, de több cégével is akadtak gondok.

Félnek, hogy meglép a pénzzel Forrás: AFP/Mark Thompson

„A Bíróságnak nem sikerült megvédenie a panaszt tevő bankok érdekeit, és

a Kingfisher Airlinestól, a United Breweries Ltd-től, Vijay Mallyától, és a Kingfisher Finvest (India) Ltd-től” – számolt be az Economic Times. „A panaszt tevő bankok egyenként helyeztek ki hiteleket a Kingfisher Airlineshoz több tízezer crore rúpia értékben” – majd hozzátették, hogy az ügyletet átszervezték, és manapság már egyben kezelik.

A Sauber idei helyzetéhez hasonlóan

a Force India tavaly majdnem csődbe ment,

de a szezon második felére elkészült autójuk B-változata, amely igen jól szerepelt, így a jogdíjbevételeknek és a nagyrészt mexikói szponzorpénzeknek köszönhetően időlegesen megszilárdult a helyzetük. Szó volt arról, hogy az istálló az Aston Martin nevét veheti fel, de ez inkább akkor lett volna elképzelhető, ha a Diageo nem tudott volna megállapodni Mallya eltávolításáról a United Spirits éléről.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!