Szabadulna az adósságcsapdából a Force India tulajdonosa

Forma-1, Sergio Pérez, Force India, Ausztrál Nagydíj
Sergio Perez (MEX) Sahara Force India F1 VJM09. Australian Grand Prix, Friday 18th March 2016. Albert Park, Melbourne, Australia.
Vágólapra másolva!
Vijay Mallya ajánlatot tett a hitelezőinek, de még nem biztos, hogy elkerülheti a felelősségre vonást. A silverstone-i istálló közben fejlesztésekkel készül a hétvégi Bahreini Nagydíjra.

Visszafizetné adósságainak egy részét Vijay Mallya, a Force India tulajdonosa. Az indiai üzletember 1,3 milliárd dollárra becsült tartozását egy bankokat tömörítő konzorcium hajtatná be, nemrég még az útlevelét is bevonatták volna, de Mallya azóta az Egyesült Királyságba utazott. Most ügyvédjén keresztül üzent, hogy

a 9000 crore rúpiára rúgó összegből 4000-et hajlandó visszafizetni szeptember 30-ig.

A Press Trust of India hírügynökség szerint a 13 pénzintézetet tömörítő szervezetnek egy hete van, hogy döntsenek, elfogadják-e az ajánlatot. Amennyiben nem így tesznek, Mallya ellen eljárás indulhat. Az indiai üzletember helyzete akkor fordult rosszra, amikor 2012-ben bedőlt 2005-ben alapított légitársasága, Kingfisher Airlines, a bankok pedig néhány hete unták meg a várakozást, miután Mallya 75 millió dollárért kiszállt a United Spirits nevű cégéből, de a pénzt nem a törlesztésre fordította.

A Force Indiát egyelőre nem érintik a tulajdonos anyagi gondjai Forrás: Sahara Force India/James Moy Photography

Mallya vesszőfutása egyelőre nem befolyásolja a Force Indiát. A silverstone-i istálló erősen kezdett Ausztráliában, Nico Hülkenberg 7., Sergio Pérez pedig 13. lett, miután a piros zászlós fázis csak a német pilóta számára volt kedvező. „A szezon előtt

és ezt Melbourne-ben elértük” – nyilatkozta Mallya, aki további előrelépést ígért. „Papíron Bahreinben erősnek kellene lennünk, ezért optimista vagyok, hogy a Melbourne-ben mutatott formánkhoz hasonlóan fogunk szerepelni” – jelentette ki.

és keményen fogunk dolgozni, hogy ezt kihasználhassuk a hétvégén.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!