Megszerezte a Haas stratéganőjét a Sauber

forma 1 brit nagydíj Felipe Nasr
Sauber F1 Team's Brazilian driver Felipe Nasr drives during the third practice session during at Silverstone motor racing circuit in Silverstone, central England, on July 9, 2016, ahead of tomorrow's British Formula One Grand Prix. / AFP PHOTO / ANDREJ ISAKOVIC
Vágólapra másolva!
Ruth Buscombe kisebb sztár lett a paddockban, miután nagyban neki köszönhetően gyűjtött meglepetéspontokat Romain Grosjean a Haas-szal. Hirtelen eltűnt, de Malajziában visszatér.

Tovább folytatja mérnöki gárdájának erősítését az anyagi problémák miatt korábban meggyengült, de a tulajdonosváltás óta stabilizálódó Sauber. Ezúttal a Haas csapat korábbi stratégiája, a 26 esztendős Ruth Buscombe csatlakozik hozzájuk a Malajziai Nagydíjtól.

Buscombe neve az idei szezon elejéig nem csenghetett igazán ismerősen, pedig 2012-től a Ferrarinál a szimulációk fejlesztésével, 2013-tól pedig a versenystratégiák kidolgozásával foglalkozott. 2015 végén távozott a Scuderiától, és az olaszok támogatásával elindított Haas csapat stratégája lett.

Erősítés érkezik a Sauberhez Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Jó helyzetfelismerésének köszönhetően az amerikai istálló az első két futamán rögtön értékes pontokat szerzett, Romain Grosjean az Ausztrál Nagydíjon úgy lett 6. helyezett, hogy csak a piros zászlós szakasz alatt cserélt kereket, és a francia pilóta Bahreinben is az 5. helyre ért oda Buscombe hatékony taktikájának köszönhetően.

Az ausztrál hölgy viszont júniusban váratlanul távozott a Haas csapattól, de nem korábbi munkahelye hívta vissza, hanem a szintén Ferrari motorokat használó Saubernél kötött ki. Új csapatának nagy szüksége van a tudására, mert egyelőre pont nélkül az utolsó, 11. helyen állnak a konstruktőri világbajnokságban, és korábban még soha sem fordult elő, hogy kiszoruljanak a legjobb tíz csapat közül.

Monisha Kaltenborn, a Sauber csapatfőnöke azt is elárulta, hogy jövőre elsősorban a tehetség, és nem a pénzügyi háttér alapján választják majd ki a versenyzőiket. Marcus Ericsson szinte biztosan marad a csapatnál – az új tulajdonos elsősorban hozzá köthető -, de Felipe Nasrt a Williamsszel is összefüggésbe hozták. Kaltenborn kijelentette, hogy egyelőre nem aktuális a jövő évi felállásuk bejelentése.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!