Egy hét maradt a becsődölt Manor megmentésére

Forma-1, Rio Haryanto, Manor Racing, Kanadai Nagydíj
MONTREAL, QC - JUNE 11: Rio Haryanto of Indonesia driving the (88) Manor Racing MRT-Mercedes MRT05 Mercedes PU106C Hybrid turbo crashes into the wall during qualifying for the Canadian Formula One Grand Prix at Circuit Gilles Villeneuve on June 11, 2016 in Montreal, Canada. Charles Coates/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Még mindig elképzelhető, hogy a brit istálló ott legyen az idénynyitón, ehhez viszont sürgősen befektetőt kell találni.

Január elején csődvédelmet kért a Manor F1-es csapatot működtető Just Racing Services, miután a tavalyi Brazil Nagydíjon elvesztették a konstruktőri pontverseny 10. helyét, így jelentős jogdíjbevételtől estek el. Bár a LinkedIn közösségi oldalon már feltűntek az álláskeresők hirdetései, még mindig lehet esély arra, hogy a Manor ott legyen az idénynyitó Ausztrál Nagydíjon.

A Motorsport.com úgy tudja, hogy a csapat 2017-es autója gyártásra kész, de a csődbiztosok nem engedik, hogy a munka folytatódjon, mivel az további költségeket generálna, így egyelőre kénytelenek várakozó álláspontra helyezkedni, amíg fel nem bukkan egy új tulajdonos.

Vajon látjuk még őket? Forrás: AFP/2016 Getty Images/Charles Coates

A portál informátora a jövő hét végét, január 20-át jelölte meg vízválasztónak, ha addig sikerül rendezni a csapat helyzetét, még lehet esély arra, hogy ne 20, hanem 22 autó álljon fel a melbourne-i rajtrácsra. Aggasztó viszont, hogy egyelőre csak arról lehet tudni, hogy kik érdeklődtek a csapat megvásárlása iránt, azt azonban nem, hogy vannak-e további jelöltek a láthatáron.

A csapat kulcsemberei még nem hagyták el a süllyedő hajót, legalábbis a csődbiztos FRP szóvivője szerint John McQuilliam, a Manor technikai igazgatója továbbra is dolgozik, és a hivatalos iratokban megtalálható lemondása pusztán formalitás a tulajdonviszonyok várható változása miatt.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!