Vágólapra másolva!
Édesapja, Michael Schumacher egykori ellenfele, Jacques Villeneuve szívesen megismerkedne a német tinédzserrel. Az 1997-es világbajnok úgy véli, az ifjú pilóta nagy terhet cipel magával.

A múlt hétvégén a Hungaroringen tesztelt Mick Schumacher, a hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia, aki az idén az F3-as Európa-bajnokságban versenyez majd. A fiatal pilótát egyre nagyobb médiafigyelem övezi, mert bár az eredményei nem kirívóan jók, stabilan az élmezőnyben szerepelt az olasz és a német F4-es bajnokságokban, és elindult a Forma-1 felé.

Micket nem csak a közönség, az F1-es szakma is figyeli, legutóbb az 1997-es világbajnok, Jacques Villeneuve nyilatkozott róla. Ez azért különleges, mert a kanadai pilóta egyáltalán nem volt jóban Michael Schumacherrel, ’97-es bajnoki cím érdekében mindketten bevetettek etikátlan és olykor szabálytalan eszközöket is egymás ellen, de Villeneuve pozitívan áll Schumacher Jr. felé.

Mick Schumacher egy reklámfotón Forrás: Daimler AG/Daimler AG

„Még nem találkoztam Mickkel, de nagyon kíváncsian várom az alkalmat – nyilatkozta a kölni Express bulvárlapnak. – Mindketten nagyon sikeres apák fiai vagyunk, de rajta még annál is sokkal nagyobb a nyomás, mint rajtam volt. Először is, az ő édesapja nagyon sokszor volt világbajnok nem olyan sok évvel ezelőtt. Másodszor,

Villeneuve szerint a kis Schumacher akkor lesz a legsikeresebb, ha a maga útját járja, és arra számít, hogy ha Mick elég lelkes a sporttal kapcsolatban, megtanulja kezelni a nyomást, akkor „sok ajtó kitárul majd előtte.”

Édesapja pályafutásának meghatározó csapatai, a Ferrari és a Mercedes szívesen látja köreiben Micket. A Ferrari korábban bejelentette, hogy vörös szőnyeggel várják az ifjabb Schumachert Maranellóban, a Mercedes pedig márkanagykövetnek már le is szerződtette őt, de Mick az RTL-nek

pontosan azt mondta, amit Villeneuve is javasolt.

„Most a magam útját járom. Majd meglátjuk, hogy mit hoz a jövő – mondta. – Az édesapám a hősöm, egyszerűen azért, mert ő a legjobb. Ő a példaképem, a célom pedig az, hogy Forma-1-es világbajnok legyek.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!