Vágólapra másolva!
A két éllovas árnyékában ő sem adta fel, hogy a vb-címért harcoljon. Úgy érzi, még fejlődik.

Bár még csak két nagydíj telt el az idényből, sokan máris elkönyvelték, hogy ez az év az eddig egy-egy győzelmet arató Lewis Hamilton és Sebastian Vettel párharcáról fog szólni a Forma-1-ben. Maga a brit is méltatta ferraris riválisát, és kijelentette, hogy különösen örül, amiért ezúttal nem csak csapaton belül van ellenfele a világbajnokságban.

A Mercedes új szerzeményét, Valtteri Bottast látszólag árnyékba szorítják az összesen hét vb-címet számláló pilóták, ő azonban nem tett le arról, hogy beleköpjön a levesükbe.

- figyelmeztetett. - A szezon hosszú, ezért nem mondanám, hogy minden Lewisról és Sebastianról fog szólni. Az idény hosszú, a helyzet változhat."

Bottas a versenymérnökével, Tony Ross-szal konzultál a Kínai Nagydíj előtt Forrás: DPPI/Frederic Le Floc H

"Ha folytatom, amit elkezdtem, és napról napra fejlődök, akkor úgy érzem, nagyon magas szintre jutok hamarosan. Nem pánikolok, nem sürget semmi, hogy bizonyítsak. A csapat pontosan tudja, milyen a teljesítményem, és ez az, ami számít."

Bottas két futam alatt 20 pontos hátrányt szedett össze a tabellát holtversenyben vezető két klasszissal szemben – főleg Kínában bukott sokat, miután a Safety Car mögött "amatőr" hibát vétve megpördült gumimelegítés közben, és csak 6. lett. Akkor azt mondta, örül, hogy már ezen a hétvégén újra verseny lesz, és javíthat.

Bár hétfőn még a hibáján rágódott, kedd óta "teljesen a bahreini futamra összpontosít."

Szerinte erősen teljesíthet, nagyon közel lehet Hamiltonhoz, és igyekszik a pozitívumokra koncentrálni. "Az időmérőn fontosak az apró részletek, és úgy gondolom, Melbourne-höz képest előrébb léptem Sanghajban - mondta. - A tempóm összességében szerintem nem volt rossz a versenyen. Amikor tiszta volt előttem a terep, jó tempót diktáltam."

"Kicsit jobban küszködtem a balansszal, mint Lewis. Főleg a bal első gumival szenvedtem, és az alulkormányzottság miatt erősebben koptak az abroncsaim, mint az övéi. Emellett felfedeztünk egy műszaki hibát is, ami kissé lelassította az autómat, úgyhogy mindent összeadva szerintem a versenyem nagyon jó volt."

Bottasnak azért is csipkednie kell magát, mert a Mercedes csak az idei évre szerződtette le őt Nico Rosberg utódjaként, és aggódhat, nehogy jövőre esetleg át kelljen adnia a helyét például Fernando Alonsónak.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!