Befellegzett az F1-es Malajziai Nagydíjnak

Forma-1, Kimi Räikkönen, Scuderia Ferrari, Malajziai Nagydíj
Scuderia Ferrari's Finnish driver Kimi Raikkonen drives his car into the pit-lane during the first free practice session of the Formula One Malaysia Grand Prix in Sepang on September 30, 2016. / AFP PHOTO / MANAN VATSYAYANA
Vágólapra másolva!
Az érvényben lévő szerződés ellenére már jövőre sem rendezik meg a versenyt, miután a szervezők megállapodtak a Libertyvel. A következő szezonban így is újra összejöhet a 21 futam.

A Malajziai Nagydíj szervezői megállapodtak a Libertyvel, így a még 2018-ig érvényben lévő megállapodás ellenére az idén rendezik meg utoljára a versenyüket, amely 1999-ben a Forma-1 keleti bővítésének előfutára volt.

Az F1 az idén látogat el utoljára Szepangba Forrás: AFP/Manan Vatsyayana

A szepangi pálya volt az első a Hermann Tilke által tervezett létesítmények sorában – sokak szerint az egyik legjobb alkotása volt, vagy legalábbis nem ócsároltak annyira, mint a többit. A hőség, a magas páratartalom, valamint a gyakran kaotikus időjárás miatt az idény egyik legkeményebb próbatételének számított mind az autóknak, mind a versenyzőknek, utóbbiakat szó szerint megizzasztotta.

A rendezők azonban úgy érezték, hogy mintegy két évtized után nincs többé szükségük a világbajnoki sorozat jelentette marketingre.

Az alacsony jegyárak ellenére csökkenő érdeklődésre, illetve a magas költségekre hivatkozva már korábban jelezték: nem újítják meg a szerződésüket. A Libertyvel történő egyezség tehát azt jelenti, hogy az idén szeptember 29-október 1. között rendezik meg az utolsó Malajziai Nagydíjat.

Sean Bratches, a sportág új kereskedelmi igazgatója közleményben fejezte ki sajnálatát a döntés miatt, de megköszönte a szervezők eddig mutatott elhivatottságát, szakértelmét.

A jövő évi versenynaptár azonban így is újra 21 futamra bővülhet, mert visszatér a Francia és a Német Nagydíj.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!