Alonso már május elején tesztel Indianapolisban

Forma-1, Fernando Alonso, McLaren Honda, Bahreini Nagydíj
ALONSO Fernando (spa) McLaren Honda MCL32 action during 2017 Formula 1 FIA world championship, Bahrain Grand Prix, at Sakhir from April 13 to 16 - Photo Florent Gooden / DPPI
Vágólapra másolva!
Közvetlenül az Orosz Nagydíj után az USA-ba repül, és néhány nappal később már pályára is lép a híres indianapolisi pályán. Lelkesen fogadják, Valentino Rossi is kíváncsi, hogy mi lesz ebből.

Alaposan felkavarta az állóvizet Fernando Alonso és a McLaren, amikor bejelentették, hogy a kétszeres világbajnok kihagyja az idei Monacói Nagydíjat, és helyette a híres Indianapolisi 500 mérföldes versenyen vesz részt. Alonso korábban soha sem versenyzett az IndyCarban és oválpályán is, de a korábbi F1-es pilóta, Alex Rossi tavaly bizonyította, hogy újoncként is lehet nyerni a futamon.

Rossi ráadásul szintén az Andretti Autosport színeiben győzött tavaly, itt versenyez majd Alonso is. Mindkét fél komolyan veszi a felkészülést, annyira, hogy a legfrissebb hírek szerint Alonso már ellátogat a hétvégi IndyCar futamra, a Barber Parkba, és az Orosz Nagydíj után is rögtön repülőre ül, hogy május 3-án szerdán már Indianapolisban tesztelhessen.

Alonso fókuszában az IndyCar áll Forrás: DPPI/Florent Gooden

Alonso kalandját világszerte nagy érdeklődés övezi, és néhány kivételtől eltekintve szinte mindenki üdvözölte, hogy a kétszeres világbajnok szerencsét próbál a tengerentúlon is. Az F1-es csapatfőnökök általában nem követnék a McLaren példáját, és az AP újságírója, Jenna Fryer is úgy vélte, hogy

nagyobb dobás lenne, ha az Indy 500-on Alonso helyett inkább Tony Stewart, Danica Patrick, Ricky Taylor vagy Jordan Taylor állna rajhoz.

Ez úgy felbosszantotta korábbi kétszeres F1-es világbajnok Mario Andrettit, hogy a Motorsport.com-nak azt mondta, aki így gondolkodik, „alapvetően félreérti a projektben résztvevők motivációját.”

Az F1-ben az idén sem terem babér neki Forrás: Andy Hone/LAT Images

„Kikérem magamnak, hogy a cikk azt sugallja, hogy ez az egész csak a felhajtás miatt van. Ne értsenek félre, ez valóban nagyszerű hírverés az IndyCarnak, de ez csak mellékterméke a nagyszerű bajnok, Fernando Alonso teljesen megalapozott és valós próbálkozásának, hogy megnyerje a második részét a tripla koronának” – utalt a Monacói Nagydíj, az Indy 500 és a Le Mans-i 24 órás versenyre.

Érdeklődve figyeli Alonso szereplését a MotoGP-legenda, Valentino Rossi is.

„Meglepetésként ért a bejelentés, mert furcsa lesz, hogy Alonso nem versenyez majd Monacóban – nyilatkozta a Yamaha motorosa. – Viszont, úgy gondolom, hogy (az F1-ben) nehéz helyzetbe került, és valami mást is ki akar próbálni. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy Alonso mennyire lesz versenyképes az Indy-n, mert oválpályán versenyezni teljesen más világ. Egyszer próbáltam egy NASCAR autóval, izgalmas volt, de nagyon más.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!