Vágólapra másolva!
Az üléspróbán is átesett az Andrettinél. A McLarennél tudják, hogy levegőváltásra van szüksége, ezért engedik rajthoz állni a legendás versenyen.

Megvolt Fernando Alonso első vizitje az IndyCar-ban azóta, hogy bejelentette részvételét a májusi Indy 500-on. A spanyol pilóta a McLaren főnökével, Zak Brownnal hétvégén ellátogatott a sorozat alabamai versenyére, amelyet az Andretti Autosport bokszutcai irányítóközpontjából figyelt, majd hétfőn átesett új autójának üléspróbáján, valamint élőben is megcsodálhatta az Indy 500 győztesének járó serleget.

Rengeteg ismerős név szerepel rajta a múltból és a jelenből, ez a kupa a világ legnagyszerűbb versenyét jelképezi - mondta. - Ha nyerek, kapok egy teljes méretűt belőle? A kicsinyített másolatok is szépek, de varázslatos lenne, ha egy nagyot kapnék!"

Alonso először május 3-án fog tesztelni az oválpályán, a versenyre pedig a május 28-i hétvégén kerül sor, pont a Monacói Nagydíj idején, amit így értelemszerűen kihagy. A McLarennél Jenson Button fogja helyettesíteni egy hétvégére.

A csapat versenyigazgatója szerint muszáj volt elengedniük Alonsót a tengerentúli kiruccanásra, ha hosszú távon meg akarják őrizni a harci szellemét

– ezt ugyanis alaposan megnehezíti, hogy a Forma-1-ben évek óta nem kap a tehetségéhez méltó autót.

"Egyesek azt mondják, mindez csak marketing, takargatás, ködösítés, pedig az ő érdekeit is szolgálja, hogy fenntartsuk a motivációját. Nem a pénz, nem az életstílus áll a háttérben. Ez a srác mindennel versenyez, még a saját gokartpályáján is. Ugyanúgy fog harcolni vasárnap, mint ahogy tíz éve harcolt - nyilatkozta Eric Boullier. - Ez az egyik értéke, és nem akarjuk, hogy csorbuljon vagy elvesszen. Nem akarjuk, hogy kialudjon benne a tűz."

"Az egyetlen módja, hogy tápláljuk, egy kis levegőváltás. Megengedjük neki, hogy olyasmit csináljon, ami formabontó, ugyanakkor érdekli is, és felpezsdítheti benne a küzdőszellemet, fogalmazzunk így."

Az újoncon legalább nincs nyomás

Noha szinte képtelenség olyan szempontot találni, amely alapján a McLaren szenvedése előnyös lehetne, Boullier szerint az újonc Stoffel Vandoorne bizonyos mértékig profitál belőle.

Hiszünk benne, hosszú távra szerződtettük. Nem akarjuk, hogy sokáig ilyen maradjon a helyzet, de nincs rajta teher minden egyes futamon" - jelentette ki.

Vandoorne az eddigi három időmérőn egyszer sem jutott tovább a Q1-ből – csapattársának ez mindegyik alkalommal sikerült –, de Boullier szerint, amikor nem hátráltatták műszaki problémák, már megcsillantotta a tudását. "Látjuk az adatokon, hogy a futamokon, amikor rendben ment az autója, időnként tartotta Fernando tempóját, ami jó" - mondta.

A belga újonc csak az idénynyitón, Ausztráliában jutott el a kockás zászlóig. Kínában kiesett, Bahreinben pedig már a rajt előtt tönkrement az autója.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!