Vágólapra másolva!
Az idénynyitón aratott sikerétől függetlenül a címvédő istállót érzi a világbajnokság legfőbb esélyesének. A Ferrari javult, de nem lankadhat a figyelmük.

A Ferrarinál visszafogottan reagáltak az idénynyitón aratott győzelemre. Sebastian Vettel rögvest kijelentette, hogy hiába nyomták le erőből a Mercedest, még nem tekinthetők a világbajnoki cím legfőbb esélyesének, és továbbra is úgy véli, hogy ez a jelző a címvédő istállónak jár.

Erősen szerepeltünk az első futamon, de mi mindig csak egy versennyel előre gondolkodunk - nyilatkozta a Kínai Nagydíj előtti hivatalos sajtótájékoztatón. - Tudjuk, hogy jó a felszerelésünk, ez kedvező helyzetbe hoz minket, ám azzal is tisztában vagyunk, hogy résen kell lennünk, ha tartani akarjuk a tempót (a Mercedesszel), és ha ilyen helyzetben akarunk maradni."

Vettel nem a saját győzelmére fogadna Forrás: DPPI/Dppi

"A győzelem a legjobb orvosság mindenre, és szép, hogy nyertünk (Melbourne-ben), de már tovább is léptünk."

A Ferrari tavaly jelentős átszervezésekkel, személycserékkel reagált a vártnál gyengébb teljesítményre, és úgy tűnik, ennek a gyümölcsei kezdenek beérni.

Vettel korainak tartja, hogy máris ítéletet mondjanak a csapatáról, de érzi a fejlődést.

"Egyetlen verseny után könnyű azt mondani, hogy az idei évünk jobb lesz a tavalyinál, de csupán egyetlen hétvége - figyelmeztetett. - A csapat fejlődött, összességében kedvezőbb pozícióban vagyunk, és mindenki otthonosabban érzi magát a munkájában. Már jobban bízunk a módszereinkben. Reméljük, hogy ez megmarad, és az eredmény a pályán továbbra is visszatükröződik."

A sanghaji pálya karakterisztikája azonban lényegesen más, mint a melbourne-i: több rajta a hosszú egyenes és a tempós, egymásba fonódó kanyar, ráadásul az időjárási körülmények is módosíthatnak a szezonnyitón látott erősorrenden. Vettel ezért nem látja értelmét az előzetes hétvégi esélylatolgatásnak. "Ez a pálya keményen bánik a gumikkal és az autókkal, valamint a versenyzőkkel, szóval nehéz bármit is jósolni" - mondta, hozzátéve, hogy a kínai futam gyakran hoz meglepő eredményeket.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!