Vágólapra másolva!
Az is a múzeumában fog kikötni, mint az eddigi versenyautói többsége. Elismeri, hogy elsőre furcsa volt vezetni.

Az egész autósportban nagy port kavart, hogy az F1 egyik legnagyobb sztárja, Fernando Alonso úgy döntött, a május végi Monacói Nagydíj helyett az Indy 500-on áll rajthoz. Ez még mindig, hetekkel a bejelentés után is megosztja a szakmát és a közvéleményt, a spanyol versenyző azonban nem csinált belőle titkot, hogy nem csupán a részvétel, hanem a győzelem kedvéért vág bele a nagy kalandba. A hazai futama előtt, Barcelonában elárulta, hogy utána megtarthatja, és a múzeumában kiállíthatja az autót, amellyel rajthoz áll Indyben.

– mondta Alonso. – 2004 óta, vagy valahogy úgy, mindig szerepel a szerződésemben, hogy az autó, amit vezettem, oda kerül. Ezzel sem lesz másként."

Alonso múzeumában az összes autóját kiállították Forrás: Alonso Museum

Alonso asturiasi múzeumában, amelyben összesen 270 kocsit állítottak ki, F1-es Ferrari, Renault és McLaren is van. Az Andretti Autosport IndyCarja azonban ezek között is különleges darab lesz – a McLaren versenyzője elismerte, hogy elsőre nehéz volt megszokni, amikor a múlt hétvégén élesben tesztelhetett vele Indianapolisban.

„Az aszimmetrikus beállítás nem érződik normálisnak – mondta. – Az embernek át kell hangolnia hozzá az agyát, mielőtt nekiindul, és odaér az első kanyarhoz. A nap végére azonban meg lehet szokni."

„Amikor majd a jövő héten elkezdődnek a szabadedzések, és mások is lesznek a pályán, remélhetőleg még magabiztosabbá válok, és jobban megértem, mire van szüksége az autónak és nekem, hogy május 28-ra felkészült legyek."

Keeping the body active

Fernando Alonso (@fernandoalo_oficial) által megosztott bejegyzés,

A McLaren azért engedte el Alonsót az Indy 500-ra, ami a Red Bull főnöke, Christian Horner szerint őrültség volt, hogy motiválja őt az F1-es megpróbáltatások közepette is. Ő azonban egyértelművé tette, hogy jövőre nem marad velük, ha nem lát esélyt a győzelemre. A helyzete a Spanyol Nagydíj péntek délelőtti szabadedzésen nem fordult jobbra: az autójában olajfolyás miatt már az első körben megadta magát a Honda motor, így Alonso jobb híján visszatért a szállodájában teniszezni, miközben a többiek a pályán köröztek.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!