Vágólapra másolva!
A német versenyző átérzi ferraris csapattársa szezon eleji szenvedését, de ettől függetlenül továbbra is a mezőny egyik legjobb versenyzőjének tartja. Szerinte jobb eredményeket érdemelt volna az első pár futamon.

Kimi Räikkönen kicsit lassan barátkozott össze az idei autójával, csak két futam óta kezd közös nevezőre jutni vele. Bahreinben már elégedett volt a beállításaival, de elrontott rajtja miatt akkor még nem ért oda a dobogóra, az Orosz Nagydíjon – ahol a pole-ról is csupán egy hajszállal maradt le – viszont sikerült neki, ott 3. lett. A két győzelmet számláló csapattársával szemben azonban már 37 pontra rúg a hátránya a tabellán, és egy 3., két 4., valajmint egy 5. helyet tud felmutatni.

Sebastian Vettel átérzi Räikkönen nehézségeit, és többekkel ellentétben úgy gondolja, még mindig a mezőny egyik legjobb pilótája.

A finn szezon eleji teljesítményével ugyanis nemcsak a szurkolók, hanem a Ferrari elnöke, Sergio Marchionne sem volt megelégedve.

"Valószínűleg nem úgy alakultak a versenyei, ahogy megérdemelte volna. Bahreinben nyilvánvalóan a rajtnál és az első körben vesztett sokat, e nélkül biztosan dobogóra állhatott volna - idézte Vettelt az Autosport. - Pontosan tudom, mik történtek vele, és hogy eddig nem teljesen állt össze neki minden. Azonban nem gondolom, hogy a paddockban bárkinek kétsége lenne afelől, hogy ő az egyik legtehetségesebb versenyző."

Räikkönen jobb eredményeket érdemelt volna Vettel szerint Forrás: DPPI/Florent Gooden

"Nem hiszem, hogy a helyében bárki más úgy teljesített volna a rali világbajnokságban, ahogy ő tette (2010-11-ben), vagy hogy a visszatérése után valaki kapásból megint ilyen tempóra lett volna képes (az F1-ben)."

Mint említettem, a sikerhez számos tényezőnek kell összeállnia. Ha visszaemlékszünk a tavalyi évre, nekem is voltak olyan versenyeim, ahol ez hiányzott. Az egész egy hullámvasút, de a teljes szezon során általában minden kiegyenlítődik."

Räikkönen Ausztráliában nem tudta lerázni a Ferrarinál papíron jóval lassabb autót vezető Max Verstappent, Kínában pedig a Red Bull mindkét pilótájától kikapott. Az előző két versenyen már összekapta magát, és szerinte hamarosan a győzelemért is harcba szállhat.

"Úgy vélem, kissé döcögősen indult a szezonom. Távol volt az ideálistól, de az utolsó hétvégén már előrébb léptünk. Jobban meg voltunk elégedve a dolgokkal, mégis csak a 3. helyen végeztünk" - nyilatkozta.

"Igyekszünk javulni, és biztos vagyok benne, hogy eljutunk oda, ahová akarunk, de ehhez a kisebb részleteknek is stimmelnie kell. Ha ez összejön, elérhető az 1. hely. Az első négy-öt pilóta között többnyire nagyon szoros a csata, szóval az apróságokon múlnak a fő különbségek a végeredményben."

Räikkönen legutóbb a 2013-as idénynyitón győzött, még a Lotus színeiben.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!