Vágólapra másolva!
Sergio Marchionne szerint a Ferrari feladata, hogy győztes autót adjon a négyszeres világbajnoknak. A Mercedes csapatfőnöke is utalt a jövő évi terveikre. De mi lesz Alonsóval?

Saját bevallása szerint az idén fordul elő először, hogy Sebastian Vettelnek nincs érvényes szerződése a következő szezonra, de a négyszeres világbajnok nemrég elmondta, nem aggasztja a helyzet, és csak az idei feladatokra összpontosít. Niki Lauda nemrég „baromságnak” nevezte, hogy a Mercedesnek előszerződése lenne Vettellel, ráadásul a Ferrari is éppen jól szerepel.

Vettel és a Scuderia románca tavaly kissé megfakult, mivel a Ferrari autója elmaradt a várakozásoktól, még a Red Bulltól is kikaptak, de Sergio Marchionne, az autógyár elnök-vezérigazgatója szerint rendezték a nézeteltéréseket, és konkrét ajánlatot is tett a világbajnoki címért küzdő versenyzőjének.

Vettel az idén eddig minden futamon dobogóra állhatott, szerinte akár mindet meg is nyerhette volna Forrás: © FERRARI MEDIA/© Foto Studio Colombo

„Ha elégedett az autóval, és tetszik neki, addig maradhat, amíg csak akar – idézték olasz lapok Marchionnét. – Tavaly igen feszült tárgyalásokat folytattunk, mert az autó nem volt elég jó. Most próbálunk olyan autót adni neki, amit elvár, ezután már az övé a döntés.”

Amennyiben Vettel nem hagyja el a Ferrarit, a Mercedesnél felmerül a kérdés, hogy megtartsák-e Valtteri Bottast vagy vállaljanak inkább kockázatot, és döntsenek Fernando Alonso leigazolása mellett. Toto Wolff, a Mercedes-Benz Motorsport igazgatója a La Gazzetta dello Sportnak kijelentette, Bottas tökéletesen átvette Nico Rosberg helyét.

Hamilton marad a Mercedesnél, de ki lesz a csapattársa? Forrás: DPPI/Frederic Le Floc H

„Rosberg alapvető szerepet játszott az autó fejlesztése terén. Az agya úgy járt, mint a mérnököké, de Valtteri Bottas személyében a lehető legjobb helyettest találtuk meg. Teljesen megváltozott a csapat dinamikája. Lewis (Hamiltonnal) és Nicóval különböző időszakokat megéltünk, barátságból csata, majd ellenségeskedés és arrogancia lett. Valtteri és Lewis között viszont nincs összetűzés.”

Wolff már korábban is utalt arra, hogy nem szívesen borítaná fel újra a csapat morálját azért, mert Hamilton és Alonso esetleg újra egymásnak esne, ezért egyre valószínűbb, hogy ha Bottas a szezon elején elkövetett bakikat maga mögött hagyva továbbra is tartja a lépést Hamiltonnal, megtartják őt a Mercedesnél. Ebben az esetben

vajon Alonso végleg az IndyCar felé fordul?

„Ez nem szerepel a terveim között – idézik spanyol lapok a kétszeres világbajnokot. – Ez egyelőre egy különálló verseny, amin részt akartam venni, hogy jól érezzem magam, de nem tervezek ismétlést. Az első és kizárólagos célom, hogy folytassam a versenyzést az F1-ben, és nyerjek. Az (Indianapolis) 500 és Le Mans nagyon vonzó, de nem rövidtávon. Majd lépésről lépésre.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!