Vágólapra másolva!
A sajtóban elterjedt feltételezések szerint Monisha Kaltenborn azért távozik a csapattól, mert az új tulajdonosok kedvezni akartak Marcus Ericssonnak, ez azonban szerintük nem igaz. Kaltenborn „közös megegyezéssel” köszön le a posztjáról.

A Sauber tulajdonosa, a Longbow Finance két külön közleményben erősítette meg, hogy a csapatfőnök Monisha Kaltenborn azonnali hatállyal, „közös megegyezéssel" távozik, és egyben cáfolta, hogy erre azért kerül sor, mert kedvezni akartak Marcus Ericssonnak a másik versenyző, Pascal Wehrlein rovására.

– írták. – Az erről szóló, névtelen forrásokra hivatkozó riportok károsak mind Marcus Ericsson, mind Pascal Wehrlein, valamint a Sauber menedzsmentje és összes tagja számára."

Feltevések szerint a Longbow a hozzá kötődő Ericssont akarta elsőhegedűssé tenni Forrás: DPPI/Marc De Mattia

Mások abban vélték felfedezni a szakítás okát, hogy Kaltenbornnak és a Sauber igazgatótanácsát vezető Pascal Piccinek eltérő elképzelései voltak a technikai menedzsment személyi összetételéről: az indiai csapatfőnök állítólag változást szeretett volna, miután a mostanában bevetett fejlesztések nem hozták meg a várt előrelépést.

Közleményében a Longbow is egyszerűen az „eltérő elképzelésekre" hivatkozott, és köszönetet mondott Kaltenborn „hosszú éveken át tartó, határozott csapatvezetéséért és a Sauber iránti szenvedélyes elkötelezettségéért."

Azt ígérték, hamarosan megnevezik az utódját, de addig, a hétvégi Azeri Nagydíjon, a csapatmenedzser Beat Zehnder és a technikai igazgató, Jörg Zander fogja irányítani az együttest.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!