Névváltáson gondolkodnak a Force Indiánál

Forma-1, Esteban Ocon, Force India, Kanadai Nagydíj
MONTREAL, QC - JUNE 11: Esteban Ocon of France driving the (31) Sahara Force India F1 Team VJM10 on track during the Canadian Formula One Grand Prix at Circuit Gilles Villeneuve on June 11, 2017 in Montreal, Canada. Mark Thompson/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Nemzetközibb nevet szeretnének, de nem fogják elkapkodni a döntést. Vijay Mallya állítja, hogy ennek semmi köze sincs az elfogatóparancshoz.

A Force India F1-es csapata tavaly fennállása legjobb eredményét jegyezte a konstruktőri 4. hely megszerzésével, és úgy tűnik, ezt a pozíciót idén is megszerezhetik, hiszen előnyük máris 42 pont a Toro Rosso előtt. Ez csábító lehet a szponzorok számára, a korábban Jordan néven futó istállót ugyanakkor hamarosan átnevezhetik, hogy még vonzóbb legyen a támogatók körében.

"Sokat fejlődött a csapat teljesítménye, és egyre több nemzetközi céget tudhatunk a szponzoraink között, miközben sajnos az indiai támogatók száma csökken. Emiatt egyre élesedik a vita házon belül, hogy nevet változtassunk, és nemzetközibb beütése legyen a csapat nevének - mondta tulajdonosa, Vijay Mallya. - Egyesek szerint a Force India megnevezés korlátok közé szorít."

Korábban India nemzeti színeit viselte az autó, ennek ma már nyoma sincs Forrás: AFP/2017 Getty Images/Mark Thompson

"A többi tulajdonossal együtt mérlegelem, hogy.milyen intézkedéseket tegyünk, a döntést azonban nem fogjuk sietve meghozni."

Az istálló 2008 óta fut Force India néven.

Nemrég felmerült, hogy felveszik az Aston Martin nevét, de az autógyár végül a Red Bullnál kötött ki. Noha Mallya ellen elfogatóparancsot adtak ki hazájában tartozás miatt, és diplomáciai útlevelét is bevonták, a csapattulajdonos azt mondta, a névváltoztatásra vonatkozó törekvések függetlenek a bírósági ügyektől, és vannak ajánlataik az új megnevezésre, illetve egyéb megállapodásokra is.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!