Vágólapra másolva!
A kétszeres világbajnok szerint minél gyorsabban el kellene dönteni, hogy a McLaren milyen motorral folytatja az F1-ben, de bármi lesz a döntés, ő támogatni fogja.

Ismét pont nélkül maradt a McLaren, miután Fernando Alonso műszaki hiba miatt kiesett a Brit Nagydíjról, Stoffel Vandoorne pedig lemaradt a legjobb 10 hely egyikéről. A McLaren kétségtelenül a Honda erőforrás miatt küszködik, és az év eleje óta folyamatosan pletykálnak arról, hogy a wokingi vállalat szeretne megszabadulni tőlük, nyilvánosan azonban ezt még nem ismerték el.

A McLaren lényegében bárkitől vehetne motort, minden gyártóval összefüggésbe is hozták őket, de gyári támogatású erőforrást aligha tudnak venni, ezért komoly döntés, hogy bízzanak-e inkább a Hondában vagy válasszanak-e egy ügyfélmotort. Fernando Alonso korábban azt mondta, az ő jövőjét nem befolyásolja a McLaren motorja, de elismerte, szeretné tudni, hogy mi lesz a döntés.

Alonso nem jutott el a kockás zászlóig - galériával! Forrás: McLaren

„Ez az ő dolguk, de minél hamarabb születik meg a döntés, annál jobban fel lehet készülni a következő évre, úgyhogy gondolom, megpróbálnak korán elhatározásra jutni – nyilatkozta Alonso a McLaren helyzetéről, miután kiesett a Brit Nagydíjról. „Én nyilvánvalóan támogatni fogom, bármilyen döntést is hoznak majd.

Alonso azt mondta, az idei legjobb lehetőségük a pontszerzésre a Magyar Nagydíj lesz.

A kétszeres világbajnok gyakran méltatta már a McLaren autóját, de azt ő maga sem tudta megmondani, hogy mire lenne képes az MCL32 egy másik erőforrással. „Nehéz ezt megtippelni, autók és motorok különböző kombinációit elképzelni, satöbbi, de szerintem nagyon nyilvánvalóan rátaláltunk, hogy mi hiányzik. Ha ezen javítani tudunk, versenyképesek lehetünk.”

Újabb kiesés hazai pályán

A McLarennek igen kellemetlenül alakult a hazai, Brit Nagydíj, hiszen Alonso a rajtbüntetések miatt csak az utolsó helyről rajtolhatott, de nem jutott sokkal előrébb, mert nem érkezett meg az eső, és később az erőforrása is megadta magát.

Reméljük, hogy nem rongálódott a motor, és később is használhatjuk majd – nyilatkozta. – Nehéz hétvége volt. Az utolsó helyről indulva sok autót követtem, nehéz verseny volt. Nem álltunk pontszerző helyen, úgyhogy ez a kiesés kevésbé fájdalmas – összegzett. – A magyarországi verseny jó lehetőséget kínálhat nekünk, reméljük, ott jobban fogunk szerepelni.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!