Vágólapra másolva!
Az 1997-es világbajnok felháborítónak tartja, hogy a mexikói nem kapott büntetést, amiért veszélyes szituációba sodort egy másik versenyzőt. Esteban Ocon bátorsága nagyon tetszett neki.

A Force Indiánál ismét magasra csaptak az indulatok a Belga Nagydíjon, ahol – idén már nem először – összeütköztek a csapat versenyzői, és ezzel megint értékes pontokat szórtak el. Ezt megelégelve az istálló vezetői úgy döntöttek, meghúzzák a gyeplőt, sőt azt is kilátásba helyezték, hogy egy újabb hasonló incidens esetén keményen példát statuálnak a vétkes pilótával.

A korábbi világbajnok Jacques Villeneuve szerint a spái ütközés egyértelműen Sergio Pérez sara volt. "Száz százalékig ő volt a hibás - jelentette ki a kanadai az Autosportnak. - Nem számít, hogy a csapattársával ütközött, ilyennek egyszerűen nem szabad történnie két versenyző között. Senkit sem sodorhatunk veszélybe."

A kasztniról leszakadt egy darab szénszálas elem, és kirepült a pályáról, ami sérülést okozhatott volna. Az ilyesminek gátat kell szabni. Pérez nem versenyzett, hanem egyszerűen blokkolta a támadóját. Ez agresszív és szemét manőver volt."

Ocon és Pérez már megint nem tudtak távol maradni egymástól Forrás: DPPI/Florent Gooden

Pérez és Esteban Ocon kétszer akasztotta össze az autóját a belgiumi futamon, a második alkalommal előbbi defektet kapott, utóbbinak pedig megsérült az első szárnya. A sportfelügyelők egyiküket, tehát Pérezt sem szankcionálták, és Villeneuve bosszús emiatt.

Más ütközésekkor kiosztanak büntetést, holott azért nem kellene, hogy a csata hevében valaki elrontja a fékezést. Bosszantó, hogy (Pérez manőveréért) nem járt smemi, pláne úgy, hogy az FIA fennen hangoztatja a biztonság fontosságát. Még egy négyéves is látta, hogy mi történt. Nevetséges volt" - háborgott.

Ocon azzal vádolta csapattársát, hogy meg akarta ölni őt, amikor az Eau Rouge felé vezető egyenesben megpróbálta felkenni a palánkra. Villeneuve szerint az első teljes szezonját futó francia meg akarta mutatni, hogy kemény fából faragták, ezért taposta tovább a gázpedált. Ez nagyon imponált neki.

"Az egó, a házon belüli csata volt a lényeg, hogy kiderüljön, ki az erősebb a csapaton belül - nyilatkozta. - Ocon nagyon tökös volt, különösen az első ütközésnél, elképesztő volt. Tovább állt a gázon, lenyűgöző volt."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!