Vágólapra másolva!
Niki Lauda szerint Lewis Hamilton nagy lépést tett a világbajnokság megnyerése felé, de Toto Wolff továbbra sem akarja kedvezményezettként kezelni őt Valtteri Bottasszal szemben.

Nagy léptekkel közelít pályafutása 4. világbajnoki címe felé Lewis Hamilton, miután a Ferrari hazai pályáján, Monzában az idén először átvette a vezetést a pontversenyben, majd Sebastian Vettel kiesését kihasználva Szingapúrban 28 pontra növelte az előnyét, ami a legnagyobb különbség eddig az idén. Hamilton előnye még tetemesebb csapattársa, Valtteri Bottas előtt.

„Úgy gondolom, eléggé nyilvánvaló, hogy az ő esélye nagyobb a világbajnokság megnyerésére, mint Valtterié – összegzett Toto Wolff, a Mercedes-Benz Motorsport igazgatója. – Ahogy a múltban is tettük, minden verseny előtt áttekintjük a helyzetet, majd egyértelmű döntést hozunk” – utalt arra, hogy továbbra sem jelentik ki, hogy Hamilton a Mercedes 1-es számú pilótája.

Hamilton a nyári szünet óta zsinórban három versenyt nyert meg Forrás: AFP/Mohd Rasfan

Bottas a szezon első felében alkalomszerűen meg tudta szorítani Hamiltont, két győzelmet is elért, amikor a brit pilóta nem volt formában, de a nyáron lendületbe jövő Hamiltonnal általában nem tudott mit kezdeni, és továbbra is a pontverseny 3. helyén áll csapattársa és Vettel mögött. Wolff azonban nem akarja, hogy a finn pilóta elveszítse a motivációját.

– nyilatkozta Wolff, majd elmerengve feltette a kérdést, hogy mi van akkor, ha Bottas éppen vezeti a versenyt. – Épp ezért nem akarom kimondani” – tette hozzá az osztrák üzletember, aki korábban Bottas menedzsmentjének is tagja volt, és nemrég újabb egy évre meghosszabbította a finn pilóta szerződését a csapattal.

A post shared by FORMULA 1® (@f1) on

A Mercedes-csapat ügyvezetői jogkör nélküli elnöke, Niki Lauda az Auto Motor und Sportnak kijelentette, hogy „a 28 pontos előny nem rossz nekünk, hiszen eddig mindig 2-3 pont volt a különbség az egyik vagy a másik javára”, majd kijelentette: „Azt mondanám, hogy ez egy apró előzetes döntés volt.”

Hamilton viszont egyelőre nem bízza el magát, a kényelmes vezetés birtokában sem.

„Most Japán következik, ahol nagy leszorítóerőre van szükség, úgyhogy az semmiképpen sem lesz a legjobb pálya a számunkra – nyilatkozta a Bildnek. – Brazíliában is erősek lesznek a többiek, és Mexikóban is előnyben lehetnek azok, akiknek a legnagyobb a leszorítóerejük. Szerintem nagyon szoros lesz a vége, nehéz megjósolni, hogy mi lesz, majd kiderül, amikor odaérünk.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!