Vágólapra másolva!
A Red Bull pilótája ismerkedik a helyzettel, hogy nem ő a fiatal, új fiú a csapatnál. Max Verstappen érkezése neki is új dolgokat tanított.

Az F1 egyik legizgalmasabb versenyzőpárosa a Red Bullnál alakult ki, amikor a szupertehetségnek kikiáltott Max Verstappen a szintén ígéretes Daniel Ricciardo mellé került. Ricciardo akkor már három futamgyőzelmet tudhatott maga mögött, és Sebastian Vettelt is legyőzte 2014-ben, de elismerte, hogy Verstappen érkezése kapcsán neki is módosítania kellett a hozzáállásán.

„Még soha sem volt dolgom egy sokkal fiatalabb gyerekkel – mondta az Autosportnak a saját gokartjának népszerűsítésekor. – Régebben mindig én voltam az ifjabb vagy ugyanaz volt a helyzet köztünk. Amikor a Red Bullhoz kerültem, akkor Vettel is hasonló pozícióba került. Szerintem Max mögött nagyobb felhajtás volt, mint mögöttem.”

Ricciardótól sem áll távol a mókázás Forrás: Picture-Alliance/AFP/usage worldwide/Hoch Zwei

Ricciardo a MotoGP olasz legendáját, Valentino Rossit emelte ki, szerinte az elmúlt 10 évben Rossi is azzal foglalkozott, hogy megállja a helyét a fiatalabb versenyzők között. „Kétféleképpen lehet csinálni. Lehet azt mondani, hogy (a másik pilóta) az összes figyelmet megkapja, de ez beférkőzik az ember fejébe, és kimerít.”

Ricciardo szerint Verstappen az idén jobb lett, de ő maga is megváltoztatta a hozzáállását.

„Ezt elfogadtam, ahelyett, hogy állandóan kifogásokat keresnék. Próbálok megoldásokat találni, hogy jobb lehessek, és előrébb járjak, ahogy gondolom, Rossi is tette az elmúlt néhány év során. Ezek a srácok egyre jobbak lesznek, ő mégis talált egy utat, amivel tovább tudott fejlődni. E téren kritikus vagyok magammal szemben, de szerintem eddig sikerül tartanom a lépést.”

A post shared by FORMULA 1® (@f1) on

Néha azért ők is összeakadnak, Ricciardo éretlennek nevezte Verstappent

Ricciardo úgy vélte,a „rossz napokból is kell tanulni”, és nem szabad makacsul dolgozni. Elismerte, hiába sokkal fiatalabb nála Verstappen, tőle is el lehet lesni érdekességeket. Fontosnak tartja, hogy legyen összehasonlítási alapja a csapattársával.

„Túlságosan érzékeny vagyok. Ez nem kifogás, de néha csak azt kellene mondanom, hogy a fenébe is, ezzel kell beérni. A testemben lévő apró szenzoroktól néha meg kellett szabadulnom. Szerintem (Verstappennek) még nem épültek be ilyen beidegződések, ezért jobban tud vezetni különböző helyzeteken, miközben nekem ki kell magyaráznom magamat belőlük.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!