Frank Williams már túl gyenge az utazáshoz

Forma-1, Sir Frank Williams, Claire Williams, Williams Martini Racing
Hockenheim, Germany. Saturday 30 July 2016. Sir Frank Williams, Team Principal, Williams Martini Racing, and his daughter Claire Williams, Deputy Team Principal, Williams Martini Racing. Photo: Glenn Dunbar/Williams ref: Digital Image WW2Q1715
Vágólapra másolva!
A 75 éves csapatalapítóról a lánya, Claire árulta el, hogy nem tudna részt venni a versenyeken. Mostantól a terhessége miatt ő sem fog, de nem tett le arról az álmáról, hogy újra győztessé tegye a csapatát.

A csapatalapító Frank Williamst, aki még 1986 márciusában, egy autóbaleset során bénult le, már régóta nem láttuk egy versenyen sem, és a lánya – az istállóját a távollétében irányító Claire – elárulta, hogy megrendült egészsége miatt nem is alkalmas az utazásra. A Forma-1 75 éves legendája a tavalyi Olasz Nagydíj után tüdőgyulladást kapott, utána hónapokig kórházban volt, csak október végén térhetett haza.

Claire szerint Frank mostanra jól van, és még mindig megszállottan rajong a sport iránt.

– nyilatkozta a Bild am Sonntagnak. – Nagy kár, hogy többé nem utazhat, pedig ugyanúgy szereti a sportot, mint a legelső napon."

Frank és Claire Williams tavaly Forrás: Origo

„Amikor látom, a családom milyen változásokon ment keresztül, hiányoznak a szüleim a versenyekről – tette hozzá. – A pályákon nőttem fel, és emlékszem, hogy anyukám és apukám mindig itt voltak, most viszont már nincsenek. Egyedül maradtam."

Az idei szezonból hátralévő futamokon már a 41 éves Claire sem lesz jelen, mert gyermeket vár.

A Williams eredményei eddig elmaradtak a várttól, az ígéretes kezdet ellenére szűk feleannyi pontot szereztek, mint a Force India, és még a konstruktőri 5. helyük sincs biztonságban.

„Számunkra csalódás volt ez az idény, borzasztóan frusztráló – ismerte el Claire Williams. – Más csapatok sokkal jobb munkát végeztek az autójuk fejlesztése terén, mint mi. Az F1 az utóbbi egy-két évben is rengeteget változott."

„A Ferrarinak, a Mercedesnek, a Red Bullnak rengeteg pénze van, de költségkorlátozás nincs, a motorszabályok egyelőre ugyanazok, nem érkeztek új gyártók – rengeteg tényező van ellenünk. Ennek ellenére soha nem fogom feladni az álmomat, hogy újra győzni lássam a Williamst, mert abban a pillanatban, amikor kialszik benned a tűz, akár foghatod is a cuccodat, és hazamehetsz. Márpedig én nem ezért vagyok itt."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!