Vágólapra másolva!
A háromszoros világbajnok elismerte, gondolt már arra, hogy visszavonul az F1-től, de most jobban élvezi a versenyzést, mint valaha.

A brit ITV-n futó, Jonathan Ross Show című beszélgetős műsor vendége volt Lewis Hamilton, és a bulváros beszélgetés során elismerte, hogy most éppen nem tervezi, hogy szakít a Forma-1 mezőnyével. Ross kérdésére válaszolva Hamilton elismerte, hogy jelenleg egyedülálló, ezt azzal indokolta, hogy teljes erejével a világbajnoki küzdelemre koncentrál.

„Őszintén, szuper szinten összpontosítok, persze vannak randik itt-ott, de próbálom megnyerni ezt a bajnokságot. Rengeteg egyéb projekttel is foglalkozom közben” – nyilatkozta a brit pilóta, majd hozzátette, azon dolgozik, hogy az idei győztes is ő legyen. Ross felvetette, hogy Hamilton korában már akadtak sportolók, akik visszavonultak, de a Mercedes versenyzője ezt még nem tervezi.

„Ez nem gyakori. Az ember olyan sokáig próbálja folytatni, amíg csak tudja. Ez nem olyan sport, amibe vissza lehet térni” – szögezte le Hamilton. Ross erre azzal reagált, hogy Hamilton biztosan előre megtervezi az életét, de a versenyző mellett helyet foglaló humorista, Mel Brooks közbevágott, és Hamilton öltözködésével kezdett viccelődni.

– élcelődött, majd Ross Twitter-csatornája szerint azt is hozzátette: „Többet kellene keresned, hogy vehess magadnak egy másik nadrágot!” Hamilton humorosan azzal vágott vissza, hogy megkérdezte, Brooks hol vezeti a Porschéját, és amikor kiderült, hogy Kaliforniában, rávágta, hogy ő akkor ott soha többet nem ül a volán mögé.

„Minden évben felmérem a terveimet. Ha megnézzük a múlt Forma-1-es pilótáit, általában addig vannak a reflektorfényben, amíg meg nem állnak. A csúcsról aztán lejtmenetbe kerülnek, utána már nem keresnek annyit, és nincs sok lehetőségük sem, mert olyan sok időt töltöttek el ebben a világban. Én 8 éves korom óta csinálom ezt, és

– mondta, de leszögezte, nem gondol a visszavonulásra. – Beszéltek már erről, és nekem is eszembe jutott már, hogy mást is csinálhatnék, de amikor ilyen felfokozott a küzdelem, jobban élvezem (a versenyzést), mint valaha. Az a legjobb érzés, amikor az ember tényleg megmutathatja a képességeit a befektetett munka által. Addig fogom ezt folytatni, amíg csak megtehetem.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!