Vágólapra másolva!
Két korábbi nagydíjgyőztes is kritikával beszélt a Red Bull fiataljaitól, egyikük szerint Verstappen sem akkora durranás, mint amekkora felhajtást csapnak körülötte. 

Az 1997-es világbajnok Jacques Villeneuve régóta nincs jó véleménnyel a Toro Rosso pilótájáról, Danyiil Kvjatról, akit a silverstone-i ütközése után el is tiltott volna néhány futamról. Szerinte kizárólag a reklámértékének köszönheti, hogy a Forma-1-ben versenyezhet.

- mondta kritikusan a f1nal-lap című belga portálnak.

"Azonban van esély rá, hogy Kvjat maradjon, mert a Red Bullnak szüksége van egy oroszra. Pedig egyértelmű, hogy idén nem érdemli meg a helyet náluk. Kizárólag politikai és marketing okokból lehet ott."

Verstappen az idén különösen peches Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Villeneuve érdekes módon csapattársát, a jóval eredményesebben teljesítő Carlos Sainzot sem kímélte, aki a Toro Rosso 40 pontjából 36-ot jegyez, pedig őt kevesen szokták bántani. A Renault például már hosszabb ideje figyeli a spanyolt, aki szeretne előrébb lépni a karrierjében, csakhogy a Red Bull nem tud ülést biztosítani neki az első számú istállónál.

"Ugyanolyan, mint három-négy éve volt - mondta Villeneuve Sainzról. - Gyakran leszólja a Toro Rossót is, hogy az autó nem jó, nem akar a csapatnál lenni. Nem lepne meg, ha ez a két pilóta nem maradna sokáig az F1-ben."

Közben a McLaren korábbi versenyzője, az egyszeres futamgyőztes Jochen Mass úgy nyilatkozott, hogy Max Verstappent sem tartja olyan kiemelkedő sztárnak, mint a közvélemény nagy része.

A (tavalyi) barcelonai győzelme után az egekig magasztalták, holott óriási mázlival nyert. Most csodákat várnak tőle - nyilatkozta. - Max valóban tehetséges srác, de csak később fogjuk meglátni, mennyire jó valójában."

Verstappen egyik egy nagydíjat nyert meg, még tavaly Barcelonában, de az idén rengeteg dobogós helytől fosztották meg a műszaki hibák, ezért 76 ponttal kevesebbet tudott gyűjteni, mint csapattársa, Daniel Ricciardo.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!