Vágólapra másolva!
Sergio Pérezt megdöbbentette, hogy Nico Hülkenberg átigazolt Kevin Magnussen helyére, aki úgy véli, az idén új csapatával legyőzheti tavalyi munkaadóját.

Éles kritikát fogalmazott meg Cyril Abiteboul, a Renault F1-es csapatának egyetlen állva maradt főnöke tavalyi pilótájával, Kevin Magnussennel szemben, de ez őt csak azért zavarja, mert Abiteboul a nyilvánosságot választotta ahhoz, hogy a csalódásának hangot adjon.

„Világosan elmondtam a véleményemet néhány dologgal kapcsolatban, és ez nem tetszett neki – mondta Magnussen volt főnökéről a Sky Sportsnak. – Ez rendben van, nem tehetek ellene semmit, de azt sajnálom, hogy ez nyilvánosságra került. Én azt szeretem, hogy ha az ember elégedetlen valakivel, akkor azt csak vele beszéli meg, de (Abiteboul) nem ezt tette. Ő így intézi az ügyeit.”

Jolyon Palmer maradt a Renault-nál, és Nico Hülkenberg érkezett mellé Forrás: DPPI/Francois Flamand

Magnussennek egyéves szerződéshosszabbítást ajánlottak a Renault-nál, de ő inkább két évre a Haashoz igazolt. Az idei év elején Frederic Vasseur, a Renault csapatfőnöke is távozott, mert nem tudott kijönni Abiteboullal. Magnussen tiszta lapot nyitott, azt mondja, a Renault problémái „már nem sokat jelentenek” a számára.

A dán a McLarennél kezdte az F1-es pályafutását, de az első szezonja végén lefokozták tesztpilótának, majd ki is rúgták a csapattól. A Renault az utolsó pillanatban igazolta le őt Pastor Maldonado helyére, de ez az együttműködés is rövidnek bizonyult. Magnussen elmondta, a Haasnál úgy látja, egy igazi versenyistállóhoz került, ami szűkösebb lehetőségekből ős ésszerűen építkezik.

Pérez megdöbbent

A Renault valóságos castingot rendezett tavaly, mivel számos pilótát megkerestek, de különböző okokból végül csak Nico Hülkenberget tudták elcsábítani a Force Indiától. Sergio Pérez elismerte, „megdöbbent”, amikor kiderült, hogy az általa elutasított ajánlatot Hülkenberg végül elfogadta.

– idézte a Motorsport.com. – Egy remek pilótát szereztek meg. Idővel kiderül, hogy helyes döntést hozott-e, én elégedett vagyok a három szezonnal, amit együtt töltöttünk – nyilatkozta Pérez, aki Hülkenberggel ellentétben dobogós helyeket is szerzett már.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!