Vágólapra másolva!
Sajtóértesülés szerint biztossá vált, hogy a Sauber is lecseréli az egyik pilótáját, és a Ferrari tehetsége mutatkozhat be a helyén.

Változtat a felállásán a Sauber istálló a 2018-as szezonra, írja a svájci Blick. A lap rutinos tudósítója, Roger Benoit szerint Hinwilből elküldik a csapat idei összes pontját szerző Pascal Wehrleint, és helyette a Ferrari tehetsége, a Forma-2 idei bajnoka, Charles Leclerc mutatkozhat be. Az általában gyengén teljesítő Marcus Ericsson megtarthatja az ülését.

Wehrlein a DTM 2015-ös bajnokaként a Mercedes támogatásával a később csődbe ment Manor versenyzője volt 2016-ban, és meglepetésre pontot szerzett a küszködő istállónak, majd a Saubernél is meg tudta ezt ismételni. Pályafutása azonban már tavaly megkérdőjeleződött, mert a Force India inkább volt csapattársát, Esteban Ocont szerződtette, és túl fiatalnak tartották a Mercedesnél is.

Wehrlein az okos taktikának köszönhette az első pontjait a Saubernél a Spanyol Nagydíjon Forrás: Sauber F1 Team

Már tavaly felmerült, hogy Wehrlein esetleg a Williamshez szerződhetett volna Valtteri Bottas helyére, de a főszponzor elvárása miatt mindenképpen legalább 25 esztendős pilótát kellett választani a grove-i csapathoz. Bár Wehrlein még mindig nincs ennyi idős, az idén is képbe került a Williamsnél, de Robert Kubica mellett több jelölttel is meg kell küzdenie.

A Williamsnél ráadásul egy új szereplő, a Toro Rossótól kirúgott Danyiil Kvjat is felbukkant.

„Ahogy Austinban elmondtam, minden olyan versenyzőt figyelembe veszünk, akinek nincs érvényes szerződése – nyilatkozta Paddy Lowe, a Williams technikai igazgatója a Motorsport.com-nak. – Ez tény. Kvjat nagyon tiszteletre méltó pilóta, úgyhogy neki is képben kell lennie.” Lowe Mexikóban azt mondta, még Felipe Massa megtartása sem kizárt, de állítólag ez egyre kevésbé valószínű.

Kvjat képbe került a Williamsnél? Forrás: DPPI/Frederic Le Floc H

„Mindenféle eshetőség szóba jöhet, de ezt házon belül intézzük – mondta Lowe. – A csapatok és a pilóták közti kapcsolat a hosszabbítások idején sajnos mindig feszült. Az emberek többsége privátban jelentkezik állásokra, az F1-ben viszont ez teljesen nyilvános ügy, és ez kínosabbá teszi a helyzetet, mint ahogy szeretnénk.”

A Motorsport-Total.com közben arról ír, hogy a Williams valójában Wehrleint akarta, de csak akkor, ha a Mercedes komoly anyagi támogatást ad a német pilóta mögé, és az összeg növelése érdekében vetették be Kubicát is. A terv valószínűleg nem működött, mert a portál szerint Grove-ban már Wehrleinnel és Massával sem számolnak.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!