Oconnak még el kell lesnie pár fortélyt Péreztől

Forma-1, Esteban Ocon, Force India, Azerbajdzsáni Nagydíj
OCON Esteban (fra) Force India VJM10, ambiance portrait during the 2017 Formula One World Championship, Grand Prix of Europe in Azerbaijan from June 22 to 25 in Baku - Photo Florent Gooden / DPPI
Vágólapra másolva!
A Force India helyettes csapatfőnöke dicsérte a francia fiatal képességeit, de szerinte a versenytempóján még sokat csiszolhat. Ebben a segítségére lehet a csapattársa is.

Bátran, de a jelek szerint jól választott a Force India, amikor Nico Hülkenberget pótolva Esteban Ocont nevezte ki az idei évre Sergio Pérez csapattársának. Az első teljes F1-es idényét teljesítő francia pilóta a tizenhat versenyből egy kivételével mindegyiken pontszerző lett, összesen 65 egységet begyűjtve, és egyáltalán nem kell pironkodnia amiatt, hogy 17-tel lemaradva követi rutinosabb csapattársát a tabellán.

Esteban Ocon gyors, de még van mit tanulnia Forrás: DPPI/Florent Gooden

A Force India helyettes csapatfőnöke méltatta őt, de felhívta rá a figyelmét, hogy miben kellene még javulnia. "Folyamatosan fejlődik, és szerencséje van, hogy egy kiváló csapattárs áll az oldalán, aki vérbeli versenyző, így megállás nélkül koncentrációra sarkallja - nyilatkozta Bob Fernley. - A versenytempóról azonban még van mit tanulnia, ebből a szempontból profitálhat Checo (Pérez) jelenlétéből."

Ocon és Pérez ugyanakkor többször balhézott egymással a pályán, így csapatuk végül megtiltotta nekik a test-test elleni küzdelmet, amin az utóbbi hetek nyugalmas futamai sem változtatnak.

A Japán Nagydíjon Ocon 6. lett, pedig a verseny elején még előkelőbb pozíciót foglalt el. "Remek szórakozás volt. Az első körök nagyszerűek voltak, a 3. helyen haladtam. Fantasztikusan rajtoltam, (Daniel) Ricciardo előtt mentem - mondta. - A végén senki sem fenyegetett hátulról, és előrébb sem léphettünk, úgyhogy ez volt a legtöbb, amit kihozhattunk a versenyből."

Pérez mögötte, a 7. helyen ért célba, így némi szünet után megint a Force India volt a legerősebb csapat a Mercedes, a Ferrari és a Red Bull üldözői között.

Fernely szerint a szingapúri fejlesztési csomag gyümölcseit aratták le a hétvégén. "Tankönyvbe illő volt a versenyünk. A Szingapúrban bevetett fejlesztések jól muzsikáltak az előző két futamon, mi voltunk a negyedik leggyorsabb csapat az időmérőn és a versenyen. Jó irányba léptünk, de nem lazíthatunk" - nyilatkozta.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!