Óriási kártérítést követel Szepangtól a baleset miatt a Haas

Forma-1, Malajziai Nagydíj
Workers repair a drain cover after Haas F1's French driver Romain Grosjean suffered a frightening tyre explosion during the second practice session of the Formula One Malaysia Grand Prix in Sepang on September 29, 2017. / AFP PHOTO / MOHD RASFAN
Vágólapra másolva!
Már beszéltek a szepangi pálya vezetőivel a cascóról, miután egy rosszul rögzített csatornafedél félmillió fontos kárt okozott Romain Grosjean autójában a pénteki edzésen.

Súlyos károkat okozott a Malajziai Nagydíj pénteki edzésén Romain Grosjean autójában egy nem megfelelően rögzített csatornafedél. Az még a kisebbik gond volt, hogy a bizarr incidensben megsérült az autó jobb hátsó része, a nagyobb bajt az jelentette, hogy az irányíthatatlan Haas a palánknak csapódott.

A rosszul lehegesztett csatornafedél volt a ludas Forrás: AFP/Mohd Rasfan

A fedél valószínűleg a nem megfelelő hegesztés miatt repült el a helyéről, amikor Valtteri Bottas átszáguldott rajta. A csapat az eset után kifogásolta a szepangi verseny szervezőinek hanyagságát, és az Autosport információja szerint Günther Steiner istállófőnök a futam előtt találkozott a pálya ügyvezetőjével, hogy kártérítést kérjen a jelentős, körülbelül félmillió brit fontos (durván 175 millió forintos) anyagi kárért.

A vadonatúj padlólemezt és első szárnyat egyenesen a kukába kellett dobniuk, annyira megsérültek.

"Semmi sem rajtunk múlt. Nem mondhatom azt, hogy 'ó, most kidobunk háromnegyed millió dollárt, mert valaki elfelejtett lehegeszteni egy elemet" - nyilatkozta Steiner.

"Fizetünk azért, hogy itt lehessünk, ahogy mindenki más is. Tárgyaltunk a történtekről, és (a szepangi rendezők) hozzáállása nagyon profi volt. Van biztosításuk, megnézzük, mit tehetünk."

A scary moment for @grosjeanromain #MalaysiaGP #FP2 #Formula1 #F1

FORMULA 1® (@f1) által megosztott bejegyzés,

Az Autosport úgy tudja, a hibáért felelős szervezők még egyeztetnek egymás között, illetve a Haasszal is a héten. Jövőre biztos nem fordul elő ilyen probléma a szepangi pályán, mert egy ideig nem lesz újra Malajziai Nagydíj.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!