Michael Schumachert választották a legjobb Ferrari-pilótának

78146801 Horizontal Ferrari Brazilian's driver Felipe Massa (L) and seven times drivers champion and Ferrari team advisor Michael Schumacher (R) speak in the pits of the Monza racetrack on September 13, 2008 near Milan, during the third practice session o
Ferrari Brazilian's driver Felipe Massa (L) and seven times drivers champion and Ferrari team advisor Michael Schumacher (R) speak in the pits of the Monza racetrack on September 13, 2008 near Milan, during the third practice session of the Italian Formula One Grand Prix. AFP PHOTO / DAMIEN MEYER / AFP PHOTO / DAMIEN MEYER
Vágólapra másolva!
Egy nemzetközi szaklap szavazásán a résztvevők bő fele őt tartotta a legjobbnak a csapatnál valaha megforduló versenyzők közül. Kimi Räikkönen a 2., Fernando Alonso viszont csak a 6., Sebastian Vettel pedig a 10. helyen végzett. Ön szerint? Szavazzon!

Az F1 Racing című nemzetközi szaklap megszavazatta az olvasóival, hogy ki volt a Ferrari történetének legjobb versenyzője a Forma-1-ben. Az, hogy a csapattal öt vb-címet, 72 nagydíjgyőzelmet és 58 pole pozíciót szerző Michael Schumacher nyert, valószínűleg senkit nem fog meglepetésként érni, a listán lejjebb görgetve viszont akadnak érdekességek.

Habár Schumacher elsöprő fölénnyel végzett az élen – a szavazatok több mint felét besöpörte –, a 2. 12,4%-kal Kimi Räikkönen lett a listán.

Ő ugyan a fénykorán már túl van, de amint ez az eredmény is mutatja, még mindig népszerű, és utoljára mégiscsak ő lett világbajnok a Ferrarival, jóllehet, ennek már tíz éve.

Schumacher nemcsak a Ferrari legsikeresebb, hanem 179 nagydíjával a legtovább szolgáló versenyzője is volt egyben Forrás: AFP/Damien Meyer

A 3. az 1982-es zolderi időmérőn egy piros autóban halálos balesetet szenvedő Gilles Villeneuve, az F1 folklórjának ikonikus figurája lett, aki csak hat győzelmet aratott a Scuderiával, szenvedélyes vezetési stílusával azonban örökre belopta magát a rajongók szívébe. És megelőzte a listán az ötszörös vb-győztes Juan-Manuel Fangiót.

Az 5. helyet Niki Lauda kaparintotta meg, míg Fernando Alonso, aki 11-szer képviselte a dobogó tetején a Ferrarit, miközben öt éve át küzdött hiába a világbajnoki címért, csupán a szavazatok 5,3%-át gyűjtötte be.

Utódját, a csapat jelenlegi zászlóvivőjét, Sebastian Vettelt pedig ennél is sokkal kevesebben, a résztvevők alig 1,3%-a tartotta a legjobbnak a maranellói istálló történetében.

Ön szerint ki volt az? A brit lap szavazásán a 38 olyan pilóta közül lehetett választani, aki valaha versenyt nyert a Ferrarival, mi viszont az egyszerűség kedvéért csak az első tízet vettük fel a listánkra közülük – abban a sorrendben, ahogy az F1 Racing olvasói rangsorolták őket. A nevük mellett zárójelben az szerepel, hogy azon a szavazáson hány százakékot kaptak.

Szavazzon!

Ön szerint ki volt a Ferrari történetének legjobb F1-es pilótája?

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!