Hamiltonnak nem tetszik a Francia Nagydíj helyszíne

72743394 Horizontal
British McLaren-Mercedes driver Lewis Hamilton drives at the Nevers Magny-Cours racetrack, 30 June 2007, during the qualifying session of the French Formula One Grand Prix. Brazilian Ferrari driver Felipe Massa took the pole position ahead of British McLaren-Mercedes driver Lewis Hamilton and Finnish Ferrari driver Kimi Raikkonen. AFP PHOTO BERTRAND GUAY / AFP PHOTO / BERTRAND GUAY
Vágólapra másolva!
Nem tartja jó választásnak a jövő évi Francia Nagydíj helyszínét Lewis Hamilton. A világbajnok szerint Magny-Cours sokkal jobb pálya, mint a Bernie Ecclestone által 15 éve felújított Le Castellet-i.

Lewis Hamilton idén szeptemberben, egy Pirelli gumiteszt alkalmából járt (és vezetett) a dél-franciaországi Le Castellet-ben, a Paul Ricard pályán. A Francia Nagydíj korábbi helyszínén, Magny-Cours-ban két versenyen állt rajthoz, 2007-ben az első sorból rajtolva harmadik lett a McLarennel – ez a legjobb eredménye azon a pályán.

Hamilton nem volt túl eredményes Magny-Cours-ban, mégis visszasírja a pályát Forrás: AFP/Bertrand Guay

Hamilton a francia Canal+ televízió karácsonyi adásában szerepelt, ahol a műsorvezető megkérdezte, mit szól ahhoz, hogy a Francia Nagydíj 10 év szünet után visszatér az F1-es versenynaptárba, méghozzá Le Castellet-be.

„Őszinte leszek: nekem nem tetszik [a pálya]" – jelentette ki a világbajnok. „Magny-Cours-t imádtam, amikor még ott versenyeztünk.

Hogy némiképp javítson a helyzetén, Hamilton hozzátette: „Az a legfontosabb, hogy a verseny visszatér Franciaországba, ami az európai [F1-es] turné fontos része. Olyan sok csodálatos versenypálya van Franciaországban – például a Le Mans-i – de valamilyen okból mégsem azokon versenyzünk. [A Paul Ricard pálya] nálam egyszerűen nincs a térképen, és ezt őszintén mondom.

Rajtol az 1983-as Francia Nagydíj. Le Castellet eddigi 14-szer adott otthont a GP-nek Forrás: RENAULT Sport

A Marseille mellett található Le Castellet-i pálya 1970-ben épült, 14 alkalommal adott otthont a Francia Nagydíjnak 1971 és 1990 között. Az F1 akkori irányítója,

Bernie Ecclestone francia üzlettársával, Philippe Gurdjiannal együtt 2002-ben felújította a pályát,

amelyet nagy variálhatósága miatt elsősorban tesztpályaként használnak az autógyártók. De rendeztek már rajta WTCC világbajnoki futamot és World Series by Renault versenyeket is.