Räikkönen szerint korai még értékelni a Liberty eredményeit

Forma-1, Kimi Räikkönen, Scuderia Ferrari, Brazil Nagydíj
Ferrari's Finnish driver Kimi Raikkonen attends a press conference at the Interlagos circuit on November 9, 2017, in Sao Paulo, Brazil, ahead of Sunday's Brazilian Formula One Grand Prix. / AFP PHOTO / NELSON ALMEIDA
Vágólapra másolva!
A Ferrari finn világbajnoka szerint még túl kevés idő telt el ahhoz, hogy értékelni lehessen a Liberty Media tevékenységét és reformterveit.

Közeledik a január, a Formula–1 Liberty Media kezébe kerülésének első évfordulója. A Chase Carey által vezetett vállalat első éves tevékenységéről megoszlanak a vélemények attól függően, hogy ki-ki mennyire emeli ki a pozitívumokat, negatívumokat.

Kimi Räikkönen szerint még időt kell adni a Libertynek, hogy megítélhessük az újítások hatásait Forrás: AFP/Nelson Almeida

A Liberty nézőbarát kezdeményezéseit –

a londoni utcai parádé vagy a nagydíjak szurkolói zónái – többnyire dicsérték, ahogy közösségi média csatornáinak megnyitását és a futamközvetítések fejlesztésére tett első lépéseket is.

A csapatok ugyanakkor zúgolódnak a jogdíjakból származó bevételek csökkenése miatt, és az új tulajdonos sportszakmai koncepcióival, például a 2021-től érvényes szabályrendszere gyes terveivel sem feltétlenül értenek egyet.

A Ferrari pilótája, Kimi Räikkönen egyelőre nem tud mérleget vonni a Liberty munkájáról – szerinte ez csak évek múlva lesz lehetséges.

Óriási közönségsikert aratott júliusban a londoni utcai parádé, amelyet már a Liberty szervezett. Jövőre még több hasonlót ígérnek Forrás: AFP/Carl De Souza

„Azt látom és hallom, nagyon sokat foglalkoznak azzal, hogy jól végezzék a feladatukat – mondta egy Shell által szervezett interjúban a Facebookon.

Ugyanakkor csak évek múlva lesz látható, hogy megfelelő döntéseket hoztak-e."

Az erősen kérdéses, hogy Räikkönen akkor még a mezőny tagjaként értékelhet-e, a jelenlegi legidősebb versenyző szerződése ugyanis 2018 végén lejár a Ferrarinál.