Vágólapra másolva!
Lewis Hamilton a Mercedes kiváló technikája mellett annak köszönheti negyedik világbajnoki címét, hogy fejben erősebb volt, mint Sebastian Vettel – véli Daniel Ricciardo. A Red Bull ausztrálja azt is elárulta, kiket tart a jelenlegi mezőny legjobb pilótáinak.

Hamilton végül tisztán, 46 ponttal verte meg Sebastian Vettelt az idei pontversenyben, miután a Ferrari addigi erős szezonja a szingapúri rajtkarambollal félresiklott. Vettel, Verstappen és Räikkönen sokat vitatott ütközését követően Malajziában és Japánban műszaki problémák hátráltatták a maranellói gárdát. Brazíliai győzelmével a német kozmetikázni tudott a végeredményen, ám ennek okai között az is szerepel, hogy Hamilton a szezon végére kiengedett, máshol jártak a gondolatai.

Lewis Hamilton higgadt tudott maradni a Vettellel vívott csaták során, ezzel nyerte meg negyedik vb-címét - véli Daniel Ricciardo Forrás: Picture-Alliance/AFP/usage worldwide/Hoch Zwei

„Nyilvánvaló, hogy Hamilton vezethette idén az egyik legjobb autót, de azt gondolom, hogy a Ferrari is erős volt.

– jelentette ki Daniel Ricciardo, aki a bakui pálya évzáró rendezvényének vendége volt a hétvégén.

A Red Bull 28 éves ausztrál pilótájától az újságírók azt is megkérdezték, kit tart a mezőny legjobbjának. „Természetesen én vagyok a legjobb!" – vágta rá viccelődve, majd komolyra fordította a szót. „Azzal együtt, hogy Lewisé volt idén a legjobb autó, meg kellett küzdene a magas elvárásokkal, és ez így megy nála tíz éve, amióta az F1-ben versenyez. Számos dolog történt az életében ez idő alatt, ami elvonta a figyelmét [a versenyzésről], de amikor kellett, mindig odatette magát. Nagyon tisztelem emiatt" – ismerte el Ricciardo.

Alonso gratulál Ricciardónak a Magyar Nagydíj megnyeréséhez 2014-ben. Az ausztrál nagyra értékeli spanyol riválisa képességeit Forrás: Farkas Péter (Origo)

Rövid gondolkodás után hozzátette: „A másik legjobbnak Fernando [Alonso] számít, de az ő teljesítményét nehéz megítélni, mivel nem egy csúcsautót vezet. Azt hiszem, mindenki egyetért abban, hogy ő is a legjobbak közé tartozik. Azon kívül a csapattársam, Max [Verstappen] is egyre erősebb, vagyis több mint kettő [kiemelkedő pilóta] van a mezőnyben."

Az örök kérdésre, hogy vajon a versenyző, vagy a kocsi számít-e többet a Formula–1-ben, az ötszörös futamgyőztes ausztrál kifejtette: "Az autó szerepe mindig meghatározó, de ahhoz, hogy kihozzák belőle a maximumot, kell egy jó pilóta is. Mindkettő fontos. Azt mondanám, hogy a siker 75 százalékban az autón, 25 százalékban a jó versenyzőn múlik."